Avaleht / Maitsed / Kokandusblogid / Forte sulatatud juustutäidisega lihapallid

Forte sulatatud juustutäidisega lihapallid

Need lihapallid on lihtsalt nii head. Lihapallidele annab mõnusalt suitsuse maitse BBQ kaste ja no loomulikult see forte sulatatud juustutäidis. Lihtsalt imeline! Nende valmistamine on tegelikult väga lihtne. Tuleb jälgida, et hakklihasegu sulajuustu täidise ümber oleks piisavalt paks, et see välja ei voolaks. Lisaks on oluline kahe kordne paneering, mis annab mõnusalt krõbeda tulemuse ja hoiab liha mahlasena.
Head katsetamist!:)


Hakklihasegu:
400 g veise-seahakkliha (50:50)
2 spl suitsust BBQ kastet
Meresoola
Cayenne pipart

Täidis:
100 g Valio Viola sulatatud juustu Forte juustuga

Paneering 1:
Jahu

Paneering 2:
2 muna
Meresoola

Paneering 3:
75 g riivsaia
1 tl sibuapulbrit
1 tl küüslaugupulbrit
Cayenne pipart


Kõigepealt valmista hakklihasegu. Selleks sega omavahel hakkliha, BBQ kaste ning maitsesta see cayenne pipra ja meresoolaga.
Pane forte sulajuust pritskotti. 
Jaga hakkliha 9 portsuks ja vormi sellest pall. Suru pall peopessa lamedaks, pritsi hakkliha keskossa täidis ning suru ääred kokku ja vormi sellest pall. Nii, et täidis jääks ilusasti lihapalli keskele.
Sega omavahel riivsai, sibulapulber, küüslaugupulber ja väheke cayenne pipart.
Alusta paneerimist jahu sees, seejärel kasta lahtiklopitud muna sisse ja viimasena paneeri riivsaiasegus.
Kuumuta ahi 170 kraadini.
Kuumuta kastrulis rapsiõli 180 kraadini ja friteeri lihapallid, kuni lihapallid saavutavad kuldse värvi.
Aseta lihapallid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta ahjus neid 10-15 minutit. Kuni hakkliha on täielikult valmis küpsenud.
Söö koheselt!

image

image

image



Retsept valmis koostöös Valioga.



originaalpostitus

Toit ja toidufotograafia.

Loe samast kategooriast

Grillitud köögiviljavardad punase veini kastme marinaadis

Kindlasti enamusel meist on jaanipäeval laual hulganisti grill-liha, -kana ja/või -kala (kui ilm muidugi grillimist …