Avaleht / Maitsed / Kokandusblogid / Hakkliha pajaroog köögiviljade ja läätsedega

Hakkliha pajaroog köögiviljade ja läätsedega

Mõnusalt tummine argiõhtu roog igapäevastest toorainetest, okei peaaegu igapäevastest toorainetest, sest läätsed võib-olla just iga Eesti pere argiõhtu menüüsse ei kuulu, kuid kiirkeedu läätsed on kindlasti üks tooraine, millega tuua menüüsse erinevust ja uudsust. Ja mida, siis veel ühel tormiselt tuulisel sügisõhtul (peaaegu, et talveõhtul) perele söögiks vaaritada, kui üks toitev pajaroog. 

 

400 gr veisehakkliha

1 suur sibul

2 küüslauguküünt

1 paprika

200 gr kapsast

4 porgandit

2 dl punaseid läätsi (kasutasin kiirkeedu punaseid läätsi)

1 spl bbq kastet

1 spl magusat tšilli kastet

7 dl vett

1 veiseliha puljongikuubik

peotäis värsket peterselli

soola, pipart maitsestamiseks

  • Tükelda sibul. 
  • Tükelda küüslauk. 
  • Pese, puhasta ja tükelda paprika. 
  • Koori porgandid ja riivi jämeda riiviga. 
  • Tükelda kapsas väikesteks tükkideks. 
  • Pruunista paksupõhjalises potis hakkliha. Maitsesta soola ja piprga ning lisa barbeque kaste. Sega läbi, prae veel mõni minut.
  • Lisa sibul ja küüslauk. Lase mõni minut haududa. 
  • Lisa juurviljad: kapsas, porgand, paprika. Kuumuta mõned minutid. 
  • Lisa vesi ning puljongikuubik. Sega läbi. 
  • Lase tasasel tulel kaane all 10 minutit haududa. 
  • Lisa juurde läätsed ning lase veel 10 minutit kaane all haududa. 
  • Lisa tükeldatud petersell ja sega läbi. 

 

 

Filed under: Argiõhtu, Hakkliha, Kapsas, Läätsed, Paprika, Porgand, Sibul, Soolased road



originaalpostitus

identicon
Hobikokkaja igapäevased katsetused toidumaailmas. Kiirelt ja lihtsalt valmivad retseptid täitmaks igat päeva isetehtud maitsva toidukorraga. Retseptid, retseptiideed ja toidufotod. Oma silm on kuningas ja kõht on kuninganna!

Loe samast kategooriast

Vegan kookose-šokolaadikreem

Kellele meeldib kookos ja šokolaad, siis see retsept viib teid kolmandasse taevasse. Päriselt. Kui, seletada …