Avaleht / Maitsed / Kokandusblogid / Kohupiima-õunakook kaerahelbe põhjal

Kohupiima-õunakook kaerahelbe põhjal

Seekordse retsepti kiitus kuulub küll kellegile teisele ehk, siis nii öelda copycat versioon. Originaalis Perenaine.ee keskkonnast pärit retsept on küll virsikutega, kuid maitseb sama hästi ka õuntega. Olen jõudnud juba proovida mõlemat varianti.

Mõnusaks ja teistsuguseks teeb antud koogi just kaerahelvestest põhi. Koogi ettevalmistused on kiired ja lihtsad. Kõhutunne peale teist ja kolmandat koogitükki ütles, et see retsept hakkab vaikselt, kuid kindlameelselt, trügima lemmikretseptide rubriiki.

Kohupiima-ounakook

3 dl kiirkeedu neljaviljahelbeid või kaerahelbeid
1 dl nisujahu
4 sl suhkrut
80 g võid
soola
0,5 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
360 g  kohupiima
100 g hapukoort
2 muna
2 sl suhkrut
2-3 õuna

kohupiima-ounakook


Sulata või. Sega kuivained ja lisa jahtunud võile. Sega ühtlaseks. Sega omavahel kohupiim, muna ja hapukoor. Koori ja tükelda õunad väikesteks kuubikuteks.

Määri 26 cm läbimõõduga koogivorm võiga ja pane põhjale küpsetuspaber. Kalla põhja 2/3 purusegust, suru lusikaga vormi põhja. Selle peale laota õunatükid. Vala peale kohupiima segu ja puista peale üle ülejäänud purusegu.

Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 40-50 minutit. Lase jahtuda, nii on kooki kergem lahti lõigata ja serveerida.

Retsepti päritolu: Perenaine.ee



originaalpostitus

identicon
Hobikokkaja igapäevased katsetused toidumaailmas. Kiirelt ja lihtsalt valmivad retseptid täitmaks igat päeva isetehtud maitsva toidukorraga. Retseptid, retseptiideed ja toidufotod. Oma silm on kuningas ja kõht on kuninganna!

Loe samast kategooriast

Rabarberi-banaanileib kaerajahust

Banaanileib on mujal maailmas juba aastakümneid olnud ülimalt populaarne maiuspala, mida süüakse nii hommikul, päeval …