Avaleht / Maitsed / Söök & Jook / KRISTA MERI KOKTEILIKOOLITUS

KRISTA MERI KOKTEILIKOOLITUS

 

0hilton-suss (6 of 28).jpghilton-suss (57 of 63)-1.jpg

Mõnda aega tagasi saime postkasti ühe huvitava kirja – nimelt, otsustas meid Hiltonis asuv Park Lounge külla kutsuda ja seda ka põhjusega!

Kas te teadsite, et Hiltoni katuse all töötab üks kolmekordne maailmameister? Meie ka mitte, aga tekkis kange soov välja uurida, milles ta siis ikkagi maailma parim on…

15. septembril seadsime oma sammud Hiltoni poole. Üritus ise pidi hakkama kell 20:00. Selliste ürituse puhul meil on alati 1 suur küsimärk – kas minna kohale täpselt või pisikese hilinemisega?

Otsustasime pisikese hilinemise kasuks (u 5-10 min). Jõudnud Hiltonisse, küsisime reception’ist, et kus see üritus siis toimub kah. Saadeti meid viisakalt teisele korrusele, kus asub hotelli restoran. Seal keegi aru ei saanud, miks me seal oleme ja mida me täpselt tahame. Saadeti meid siis 11ndale korrusele. Seal ootasime oma head 10 minutit, et keegi meid sisse laseks ja siis saime teada, et ka seal pole mingit üritust. Lõpuks saime kätte korraldaja ja sõitsime tagasi esimesele korrusele, kust meie seiklus alguse sai.

Plussid:

  • Nägime ära Hiltoni kogu tema hiilguses

Miinused:

  • Tuli välja, et meie “viisakast hilinemisest” sai see, et kogu ürituse algus nihkus oma 40 minutit edasi, kõik ootasid meie järgi ja piinlikult vara jõudmise asemel jõudsime piinlikult hilja. Kumb see siis parem on, ei oska siiani öelda.

_MG_6560.jpg

Krista Meri! Vot see naine on üks ääretult kogenud kokteilimester ning on valitud sellel alal lausa kolmekordseks maailmameistriks.

Ürituse alguses pakuti osalejatele Krista võidukokteili “Bright Ruby”, mis koosneb džinnistamarettost, rabarberiliköörist, õunasiirupist, tüümianiliköörist ning vahuveinistÜllatavalt meeliülendav ütleks selle kohta! 

Jõudsime kohe kõik ka üksmeelele, et kuna keegi meist tegelikult suur kokteilijooja pole kunagi olnud, siis oli Kristalt väga palju õppida. 

Saabudes ootas meid laual kirev valik relvi ja vedelikke kokteilide valmistamiseks, õnneks toimus kõik Krista juhendamisel!

Lisaks ootas meid ka imeline Tokumaru sushi. Kahjuks ilma “sushivedelikuta” nagu üks meist soja kutsub.

NB! Hiltonis asuv Olympic Casino on vist ainuke koht, kus Tallinnas varajaste hommikutundideni värsket sushit saab!!

 

_MG_6553copyyyy.jpg_MG_6576.jpghilton-suss (28 of 63).jpghilton-suss (36 of 63).jpg


_MG_6595.jpg

Ilmselgelt on Kristal aastatega alkoholivallas kogunenud rohkelt teadmisi. Kuna see õhtu oli pühendatud rummile, siis oli menüüs kolm rummikokteili – daiquiri, passion mojito ja mai tai, mida me valmistama õppisime. Seetõttu räägiti meile ka natuke huvitavat juttu Bacardi ajaloost.

  • Bacardi vabrik loodi 1862. aastal Kuuba saarel
  • Pudelil on nahkhiir, sest vabriku seintel elasid nahkhiired ja neid peeti hea õnne sümboliks
  • Retsepti antakse edasi ainult põlvest põlve
  • Bacardi rummi hoitakse ameerika valge tammepuu vaatides
    • valge rumm on filtreeritud ja istub vaadis 2 aastat
    • tume rumm on filtreerimata, istub vaadis 3 aastat ja lisatakse karamelli

→Daiquiri, passion mojito & mai tai

→Daiquiri, passion mojito & mai tai

_MG_6612.jpg_MG_6618 2.jpg

Proovisime hoida tempot, kuid kippus olema nii, et selleks ajaks kui meie kokteili tegemiseks õige lusika üles leidsime oli Kristal juba kokteil valmis. 

Asi läks ikka väga kiireks! Me ei jõudnud väga millegagi järele – Krista tempo ja oskused on imetlusväärsed, meie aga seevastu oleme üsna andetud kokteilimeistrid, sest pool ajast kulus õigete sõelade üles leidmiseks.

_MG_6845.jpghilton-suss (49 of 63).jpghilton-suss (43 of 63).jpghilton-suss (23 of 63).jpghilton-suss (10 of 63).jpg_MG_6838.jpghilton-suss (31 of 63).jpg

SHAKE SHAKE SHAKE

hilton-suss (38 of 63).jpg_MG_6761 3.jpg

Üks kokteil oli nii hea ja huvitav, et pani lausa kulmu kergitama – serveeriti teekannus!

hilton-suss (60 of 63).jpghilton-suss (52 of 63).jpghilton-suss (44 of 63).jpg

Tegelikult poleks osanud arvatagi kui palju maitsvaid ja erilisi kokteile on võimalik oma teadmistega kokku segada. Soovitame kindlasti uudistama minna. Saime suure maitseelamuse osaliseks 🙂

Fotod:

Susann Kõoomägi

Alina Birjuk

Petra Maria Poola


Aitäh, et postitust lugesite ja suurim tänu Kristale, et meid kokteilide valmistamises järgmisele levelile viisite!

0hilton-suss (13 of 28).jpg0hilton-suss (17 of 28)-1.jpg



originaalpostitus

identicon
Ei tea täpselt, kus süüa & mida süüa? Näljane Nelik tuleb sulle appi. Oleme sinu eest juba paljude restoranide/kohvikute toidud ära proovinud ja oskame soovitada!

Loe samast kategooriast

GOODWIN

…. Fun fact: Sõna GOODWIN tuleneb vanainglise sõnast „go-dwine”, mis algselt koosnes kahest iseseisvast sõnast: „go-d” …