Avaleht / Maitsed / Kokandusblogid / Maasika-hapukoorekook

Maasika-hapukoorekook

Retsepti esialgne idee on pärist Nami-namist ja küll rabarberitega, viimastega on see kook meie majas ka mitmeid kordi laual olnud, kuid suure maasikahooaja saabudes sai sama retsept sujuvalt üle kantud maasikakoogiks ning samuti väga maitsev, mahe ja kreemine kook. Lausa nii maitsev, et maasikakoogina tuli mul seda teha tervelt kahel järjestikusel päeval. Kuna maasikakoogi valmimine jäi ilusti ka Nami-nami virtuaalse kooskokkamise aega, siis leidis ka see retsept oma tee kooskokkamise alla (vaata siit).

Küll aga tegin retsepti väiksed omapoolsed muudatused, kuna mulle tundus, et kreemist sisu võiks rohkem olla (ja koogivormi nagu mahtus ka rohkem täidist), sai hapukoore kogust natukene suurendatud. 

Tainas:
100 g võid

1 dl suhkrut

50 g hapukoort 20%-list

1 muna

3dl nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
350 g hapukoort 20%-list

7 spl suhkrut

2 muna

1 tl vanillisuhkrut

Kate:
300 gr maasikaid

  • Vahusta toasoe või suhkruga.
  • Sega juurde hapukoor, muna ja küpsetuspulbriga segatud jahu ning sega tainas ühtlaseks (tainas on pehme, aga mitte vedel).
  • Suru tainas võitatud 24 cm lahtikäiva vormi põhjale ja servadele.
  • Sega täidiseained omavahel ja kalla vormi.
  • Kata tükeldatud maasikatega.
  • Küpseta 200°C eelkuumutatud ahju keskosas umbes 30 minutit, kuni tainas on kuldne ja täidis hüübinud.
  • Enne serveerimist lase koogil jahtuda. 


originaalpostitus

identicon
Hobikokkaja igapäevased katsetused toidumaailmas. Kiirelt ja lihtsalt valmivad retseptid täitmaks igat päeva isetehtud maitsva toidukorraga. Retseptid, retseptiideed ja toidufotod. Oma silm on kuningas ja kõht on kuninganna!

Loe samast kategooriast

Hapendamine ja Hapendatud köögiviljasalat

Toitude hapendamine on tuhandeid aastaid vana komme, mis on levinud üle maailma. Väga hea tõestus …