Maitsed

Kodujuustu ja makra salat

Ja taaskord peitub lihtsuses võlu. See kiire ja lihtne salat kuulub minu retseptivaramusse juba ammustest aegadest. Seda on lihtsalt nii hea ja mugav kiirelt lõunaks valmistada. Samas sobib ka hästi hommikusöögiks. Rohelisuse lisamiseks lisa salatisse natuke värsket murulauku, kahjuks retsepti valmistamise ja pildistamise hetkel seda minu külmkapis ei leidunud ja …

Loe lähemalt »

Oakotlettidega vrapid

Kaunviljad on taimed, mille kauntes kasvavad söödavad seemned, näiteks herned, kikerherned, oad ja läätsed. Kaunviljad sisaldavad rohkesti taimset valku, aminohappeid, mineraal- ja kiudaineid ning need täidavad hästi kõhtu. Kaunvilju hinnataksegi eriti nende kõrge valgusisalduse pärast. Kaunviljade valk on üks paremaid asendamatute aminohapete allikaid ja inimorganismile hästi omastatav. Kaunviljad sisaldavad rohkesti …

Loe lähemalt »

Hommikukukkel peekoni, singi ja munaga

Nädalavahetuse hommikuti, siis kui rohkem aega on, meeldib mulle teha aega nõudvamaid toite kui seda on kiire võileib ja kohvi. Näiteks erinevad pudrud, pannkoogid või hoopis ahjuvõileivad või kuklid, nagu allolevas postituses. Soojad hommikusöögikuklid peekoni, singi ja munaga on igati kuldaväärt algus nädalavahetusele.  Kogus 3-le 3 hamburgerikuklit 3 viilu toorsuitsupeekonit …

Loe lähemalt »

Kana-seenekotletid

Veidi teistmoodi kotletid. Seekord läheb hakkliha asemel käiku kanafilee, maitseks seened ning kotleti taignasse veel sinepit ja majoneesi ning maitsev õhtusöök taas olemas. Serveeri kotlette koos riisi ja värske salatiga.  Tasus katsetamist, meie perele meeldis. Kana sai piisavalt väikesteks tükkideks tükeldatud, et küpses ilusti pannil praadides läbi. Tüümian annab mõnusa …

Loe lähemalt »

Cannellonid tilli-toorjuustutäidisega

Kui traditsiooniliselt valmistatakse cannellonisi täidetuna ja kaetuna tomatipastaga ning küpsetatuna ahjus. Siis mina tegin seekord teisiti. Keetsin cannellonid veidike pehmemaks, täitsin toorjuustu-hakklihaseguga, paneerisin ning friteerisin, et saada mõnusat krõbedat tekstuuri. Cannellonid on alati kindla peale minek ja maitseb peaaegu kõigile. Proovi järgi!12 tk cannellonit MeresoolaTilii-toorjustu hakklihatäidis:Oliiviõli (praadimiseks)0,5 sibulat300 g hakkliha100 g Valio …

Loe lähemalt »

Banaani-maapähklivõi jäätis

Banaani-maapähklivõi jäätis on üks kõige lihtsamaid retsepte üldse. Sellele ülimale lihtsusele ei jää maitse sugugi alla, vaid vastupidi, see on ülimaitsev. Uskumatu aga tõsi. Geniaalne retsept!Seda viisi sobib jäätist valmistada koheselt söömiseks. Sügavkülmas hoiustades muutub jäätis väga kõvaks ja peab laskma enne söömist oodata. Seega mina soovitan seda valmistada täpselt …

Loe lähemalt »

BALTA TURG: See postitus ei õpeta dieeti pidama

…. BALTA TURU POSTITUSTE SEERIA: POSTITUS NR 7 Edukat dieeditamist õpetavad teised blogid. Sel korral külastasime kohti, mis ei aita kaalu langetada, vaid pakuvad ülimat satisfaktsiooni (selline sõna eksisteerib sõnaraamatus). Naudime! .. What to eat for a healty diet? That’s not what this post is about – there are other blogs …

Loe lähemalt »

BALTA TURG: Casual dining

…. BALTI JAAMA TURU POSTITUSTE SEERIA: POSTITUS NR 5   Sel korral külastasime Balti Jaama Turul kohti, mis sobituvad restorani kategooriasse. Neid seal palju pole – kõigest kaks tükki turu teisel korrusel. Huvitavaks teeb asja see, et need kaks restorani on täiesti erineva kontseptsiooniga ning ainsaks ühiseks jooneks on hea …

Loe lähemalt »

Lihavõtte porgandikook

Porgandikook on Eestis järjest rohkem populaarsust kogumas ja seda ka põhjendatult, kuna see on lihtsalt megahea! Selles retseptis on porgandi kogus täpselt paras, et liiga domineeriv poleks. Minule isiklikult liiga tugev porgandimaitse koogis ei meeldi, kuid see on juba maitseasi. Mõnusat krõmpsu annavad koogile purustatud pekaanipähklid. Kreemiks on ülilihtne metsmaasika …

Loe lähemalt »

BALTA TURG: Surfates Balti Jaama nurgatagustes

…. BALTI JAAMA TURU POSTITUSTE SEERIA: POSTITUS NR 4 Sedakordsel Balti Jaama visiidil ühte kõikehaaravat märksõna ei olnudki. Panime marsruudi kokku küllaltki intuitiivselt ning külaskäik oli väga lõbus ja huvitav. Leidsime midagi kodust ja odavat, midagi sooja ja küpsetatut ning tagatippu ka head kohvi. .. This time we did not …

Loe lähemalt »

Forte sulatatud juustutäidisega lihapallid

Need lihapallid on lihtsalt nii head. Lihapallidele annab mõnusalt suitsuse maitse BBQ kaste ja no loomulikult see forte sulatatud juustutäidis. Lihtsalt imeline! Nende valmistamine on tegelikult väga lihtne. Tuleb jälgida, et hakklihasegu sulajuustu täidise ümber oleks piisavalt paks, et see välja ei voolaks. Lisaks on oluline kahe kordne paneering, mis …

Loe lähemalt »

BALTA TURG: Teeb suu vesiseks

BALTI JAAMA TURU POSTITUSTE SEERIA: POSTITUS NR 3 Sel korral võtsime ette söögikohad, mida ühendasime märksõnaga ISU. Isu, mida kustutab ainult toitev, rasvane ja maitsekas söök. On inimesi, kes kutsuvad seda “patutoiduks”. On inimesi, kes kutsuvad seda “pohmakatoiduks” – meie ei ole need inimesed. Miks mitte lihtsalt söödav heroiin? .. Our third …

Loe lähemalt »

BALTA TURG: Veidi tervislikum ring

  …. BALTI JAAMA TURU POSTITUSTE SEERIA:  POSTITUS NR 2  Antud külastuse toidukohti ühendab märksõna TERVISLIK. Baltas on võimalik kogeda erinevaid toidukultuure ning meie seekordne marsruut oli:  Jaapani hõrgutised – mahe toortoit – kodune leib. .. Our second visit to Balti Jaam includes places that can be categorized under “healthy”. We explored some …

Loe lähemalt »

Ülilihtne kohupiima martsipanikook jõhvikatega

Maailma kõige lihtsam kohupiimakook – vajad ainult 7 komponenti ning pisut aega ja voilaa, imemaitsev kook ongi valmis. Eks magus martsipan ja hapud jõhvikad ole justkui kokku loodud komponent ja minugipoolest või jõhviad asendada ka mingi muu hapu marjaga, sest hapukus on selle koogi juures oluline märksõna, sest muidu läheks …

Loe lähemalt »

Kreemised toorjuustu pirukad šokolaaditükkidega

Mida teie teete kui peale tuleb ootamatu magusa isu? sööte puuvilja või otsite sahtli nurgast välja šokolaadi, küpsised või kommid? See retsept on äärmiselt kiire ja mõnus koheselt valmistada ning kuna komponente on nii vähe ja selliseid mida tavaliselt ikka külmkapis on siis igati käepärane samuti. Selkorral kui retsetist fotosid …

Loe lähemalt »

Krõbedad kodujuustuleivad tuunikalaga

  Blogis on viimasel ajal üsna vaikne olnud. Eks see ole seetõttu et ajad on kiired olnud ja pole eriti mahti olnud midagi erilist kokata. Ideed ja mõtted juba ammu ootasid teostust, kuid pidid siiski ootama oma aega. Ja see aeg saabus käesoleva nädalavahetusega kus sai täie mõnuga kokata ja …

Loe lähemalt »

BALTA TURG

…. Meie eelmine postitus tegi juttu Viru keskuses chillimisest. Toimunud on aga 180-kraadine kannapööe, mis on toonud meid hoopis teise keskusesse, Tallinna hipsterlandi –  Balti jaama turule! Koht, mis ühendab vana ja uue. Balti jaama toidutänava toiduvalik on niivõrd lai, et seda ei mahuta korraga ei ühte kõhtu ega ka ühte …

Loe lähemalt »

Pasta päikesekuivatatud tomati pestoga

Antud retsept on saanud inspiratsiooni ISUL orgaanilisest oliivõlist, mida oli mul võimalik proovida. Antud oliiviõli on just täpselt paraja täidlase lõhna ja puhta maitsega ning võiks kuuluda iga oliiviõli hindava inimese söögilauale. Pesto valmistamine on piisavalt lihtne ja jõukohane kõigile, kuid tulemus on alati imeline. Maitsestamisel tuleks olla ettevaatlik ja soolaga …

Loe lähemalt »

ICE CAFÉ

…. KÜLM KÜLMALE LIIGA EI TEE VEGAN POPKORNI JÄÄTIS? .. VEGAN POPCORN ICE CREAM? ….   …. Seadsime sammu ühte armsasse jäätisekohvikusse, sest külla meid kutsuti ja suurt midagi me selle kohta varem ei teadnud. Ühel hetkel kerkis Eesti kaubanduskeskustesse üks silmapaistvalt armsa brändinguga kohvikukett Ice Café. Kohvikule iseloomulik helesinine värv …

Loe lähemalt »

Vanilje panna cotta

Vanilje panna cotta on üks lihtsamaid desserte, mille valmistamine on ülikiire, kuid tulemus ülimaitsev. Selle panna cotta konsistents on hästi pehme ja suussulav, kuna želatiini kogus on suhteliselt minimaalne, kuid piisav, et ta tarduks. Kui on desserdi valmis saamisega kiire, suurendada želatiinikogust, siis tardub panna cotta kiiremini, kuid konsistents on …

Loe lähemalt »

Jääkohv

See on üks lihtsamaid ja geniaalsemaid retsepte, mille valmistamine võtab vähem aega kui 15 minutit. Kohviarmastajana võin öelda, et see maitseb tõeliselt hästi ja soovitan ka teistel seda proovida, loomulikult, kui sulle meeldib kohvi.:)Lisaks suhkrule võib lisada ka teisi magusaineid, näiteks kondenspiima, šokolaadipuru, karamelli jne.Mõnusat katsetamist!;)Jääkohv:130 ml kanget espressot130 ml …

Loe lähemalt »

Suus sulav šokolaadikook

See kook on tõeline šokolaadisõprade lemmik, ülimalt hõrk, konsistentsilt kerge ja suus sulav. Šokolaadikook on tänu piimašokolaadile parajalt magus, millele annab mõnusa maitsenüansi röstitud kakaopulber ja krõbe küpsisepuru. Serveeri koogi juurde hapukaid marju, mis tasakaalustavad desserdi magusust. Kusjuures seda kooki on ülilihtne valmistada, nii et proovi järgi!:)Šokolaadikook:50 g Alma Eesti võid …

Loe lähemalt »

Kolme juustu ravioolid

Kolme juustu ravioolid on üks suurepärane õhtusöögiidee. Nende valmistamise võiks sättida nädalavahetusse, kus on rohkem aega söögi valmistamisele aega kulutada. Ravioolide tegemise juures on oluline, et pastataigen on kvaliteetne, nii konsistentsilt kui ka paksuse poolest. Mida õhem seda parem aga piisavalt paks, et täidis sees püsiks. Õhukese taigna saamiseks tuleb …

Loe lähemalt »

Caramel-latte jogurtipulgad

Caramel-latte jogurtipulgad on proteiinirikkad ja ühed tõeliselt maitsvad magusaampsud, mille söömist võid vabalt endale peale trenni lubada.Valmistamine on lihtne ja sellele kuluv aeg on lühike, kuid tõsi, jogurtipulkade külmutamiseks on veidike kannatust vaja. Kuid see on ootamist väärt. Sellest kogusest saad päris palju jogurtipulkasid, mida võid vabalt sügavkülmas taassuletavas anumas …

Loe lähemalt »

Baileyse toorjuustukoogid

Antud toorjuustukoogid on kiirestivalmivad ja Baileys annab neile juurde mõnusa ja omapärase maitse. Lisaks sobivad need kindlasti ka talvisele pidulauale, kuna näevad välja justkui lumepallid.400 g Valio Viola laktoosivaba toorjuustu65 g tuhksuhkrut30 g Baileyse likööri3 g želatiinipulbrit (21 g külma vett želatiini paisutamiseks)230 g Alma vahukoort 35%3 g vaniljesuhkrut15 g …

Loe lähemalt »

Hõrgud toorjuustu trühvlid aastavahetuseks

Aastavahetus on eriline aeg igal pool ja selle tähistamiseks on palju omapäraseid ning põnevaid viise. Eestlaste kõige tavapärasemad kombed sel ajal on rahvakogunemised, ilutulestiku nautimine ja rikkalik toidulaud heade söökide ning vahuveiniga. Muidugi kuulub kõige selle juurde ka rõõmus tuju ja südamlikud soovid uueks aastaks. Lisaks on veel selline huvitav …

Loe lähemalt »

Vürtsikad juustupirukad

Sellekordseks blogipostituseks on ühed äärmiselt hõrgud ja vürtsikad juustupirukad, mille valmistamine käib veidi teistmoodi, kui te harjunud tegema olete. Kui tavaliselt tehakse pirukaid lehttaigna või pärmitaigna baasil, siis selles retseptis on kasutatud hapukoore baasil valmistatud muretaigent. Hapukoore-muretaigen on äärmiselt elastne ja rullitav, mis teeb valmistamise väga mugavaks ja lihtsaks. Täidiseks …

Loe lähemalt »

Rikkalikud šokolaadiküpsised

 Šokolaadiküpsised, mis on rikkalikult šokolaadised. Seest pehmed ja väljast krõbedad, tõelise šokolaadisõbra unelm. Küpsiste sisse on peidetud šokolaadinööpe, mis teevad tulemuse veelgi põnevamaks. Ahjusooja küpsise murdmisel leiad sellest sulanud šokolaadinööbi, mis on lihtsalt täiuslik. Ahjusoojana on nad minu lemmikud! 125 g võid 250 ml rafineerimata roosuhkrut 1 tl vaniljesuhkrut 1 …

Loe lähemalt »

KUHU MINNA: JÕULUEINE

Jõulud on aeg, mil restoranid on oma menüüd kohandanud jõuluajale või lisanud valikusse mõne omanäolise trikiga liharoa. Seetõttu ei tasu jõuludel restoranist ringiga mööda minna, vaid ikka otsejoones sisse astuda, et ühe koduse õhtusöögi kõrvale ka midagi teistsugust kogeda. Sellepärast otsustasimegi üheskoos enne jõule mõningaid restorane külastada, et anda teile soovitusi: …

Loe lähemalt »

Paisutatud kaerast müslibatoonid

Paisutatud kaera müslibatoonid on hea valik kiire elutempoga inimesele, kellel oleks vaja vahel ühte mõnusat ja toiteväärtusliku energia laksu. See retsept on loodud just teile mõeldes. Müslibatoonid valmivad ülikiirelt, lihtsalt ja erilisi töövahendeid kasutamata, et isegi küpsetama ei pea. Kuid, mis kõige tähtsam, need maitsevad lihtsalt taevalikult hästi! Proovi järgi! …

Loe lähemalt »

Jõuluselt rikkalik glögikook

Vähem kui kuu aja pärast on juba jõulud ning kindlasti paljudel liiguvad mõtted, mida jõululauale panna. Sellest postitusest leiad ühe eriti jõuluse ja rikkaliku glögikoogi, mis sobib jõululauale kui valatult. Koogi valmistamine nõuab veidike aega ja nokitsemist aga see on seda väärt, sest tulemus on tõeliselt rikkalik!:) Valmista kook juba …

Loe lähemalt »

Piparkoogimaitselised pavlovad

Piparkoogimaitselised pavlovad on suurepärane magustoidu idee jõululauale. Pavlovad on mõnusalt krõbedad ja hõrgud, millele anname mõnusalt jõuluse maitsenüansi piparkoogimaitselise kreemi ja rikkaliku šokolaadiglasuuriga. Valmistamine on lihtne, aega kulub umbes poolteist tundi, mis on ühele rikkalikule desserdile täiesti normaalne ajakulu. Samal ajal, kui pavlovad küpsevad saad valmistada ülejäänud komponendid. NB! Valmista kõik …

Loe lähemalt »

Vegan kookose-šokolaadikreem

Kellele meeldib kookos ja šokolaad, siis see retsept viib teid kolmandasse taevasse. Päriselt. Kui, seletada kuidas see dessert maitseb, siis üks lihtne ja kõigile arusaadav vastus oleks, nagu Bounty. See peaks seletama nii mõndagi. Valmistamine on lihtne ja kiire, nii, et üks suurepärane dessert valmib vähem kui poole tunniga. Kookose-šokolaadikreemi …

Loe lähemalt »

Tume šokolaad maasikate ja metsapähklitega

Käsitööšokolaadid on hea võimalus teha midagi vinget koos sõprade ja perega. Lisaks mõnusale tegemisrõõmule saad valmistada täpselt sellist šokolaadi, mida sina süüa soovid. Šokolaadide täiendamis variante on palju alustades šokolaadi valikuga ja lõpetades lisandite valikuga, mille valik on ääretu. Selles retseptis on kasutatud külmkuivatatud maasikaid ja metsapähkleid, ehk siis minu …

Loe lähemalt »

Parmesanivaht ja ise tehtud krõpsud

Parmesanivaht on miskit hea toidu austajatele, kes otsivad uusi ja põnevaid maitseid ning kes ei karda ka köögis veidi tõsisemalt mäkerdada. Parmesanivahu maitse on tõeliselt hõrk, kerge konsistentsi, mida sobib kasutada nii snäki kastmena, kui ka väga paljude toitude lisandina, parmesani asemel. Selles postituses leiad veel valiku ise tehtud köögivilja krõpse, …

Loe lähemalt »

Hakkliha pajaroog köögiviljade ja läätsedega

Mõnusalt tummine argiõhtu roog igapäevastest toorainetest, okei peaaegu igapäevastest toorainetest, sest läätsed võib-olla just iga Eesti pere argiõhtu menüüsse ei kuulu, kuid kiirkeedu läätsed on kindlasti üks tooraine, millega tuua menüüsse erinevust ja uudsust. Ja mida, siis veel ühel tormiselt tuulisel sügisõhtul (peaaegu, et talveõhtul) perele söögiks vaaritada, kui üks …

Loe lähemalt »

Kreeka jogurti-šokolaadivaht

Jahenevate ilmade saabumise puhul jagan teiega ühte lihtsat valmivat, kuid ääretult maitsvat šokolaadivahu retsepti, milles on kasutatud ka Alma kakao kreeka jogurtit. Rikkalik kreeka jogurt ja šokolaad toimivad koos imehästi, mis väärib kindlasti proovimist. Valmistamine on lihtne ja kiire, tähelepanu tuleks pöörata šokolaadi ja želatiini sulatamisel, sest just nende üle …

Loe lähemalt »

KUHU MINNA: ÜLEMISTE

Ülemiste keskus on see hiigelsuur ehitis, mida külastades tuleb alati arvestada vähemalt 2-3 korda ära eksimisega. Oleneb ka orienteerumisoskustest, aga ühe korra on kõik külastajad sinna kindlasti ära eksinud.  Ühel koledal päeval otsustasime meiegi veeta selles suures labürindis väga palju aega, sest seal on meile midagi väga meelepärast – lai …

Loe lähemalt »

Suvikõrvitsanuudlid juustukastmes

Kellel veel leidub aias mõni suvikõrvits, või on retsepti ootel mõni ära korjatud suvikõrvits, siis üks kerge õhtusöögi idee on nende ära kasutamiseks pakkuda nüüd. Mõnusalt juustuses kastmes suvikõrvitsanuudlid väikese peekoni ja värske tomatiga. Ja muidugi kohustuslik lisand mõnusalt paks viil ciabatta saia, millega kastet süüa.  Retsepti tarbeks mina suvikõrvitsat …

Loe lähemalt »

KRISTA MERI KOKTEILIKOOLITUS

  Mõnda aega tagasi saime postkasti ühe huvitava kirja – nimelt, otsustas meid Hiltonis asuv Park Lounge külla kutsuda ja seda ka põhjusega! Kas te teadsite, et Hiltoni katuse all töötab üks kolmekordne maailmameister? Meie ka mitte, aga tekkis kange soov välja uurida, milles ta siis ikkagi maailma parim on… 15. …

Loe lähemalt »

Koorene paprikapasta

Koorene paprikapasta on suurepärane valik, kui söögitegemiseks on aega vähe aga siiski tahaks miskit maitsvat ja kosutavat. Retsepti üks aeganõudvamaid tegevusi on paprika-tomatikastme valmistamine, kuid ka sellegagi ei lähe rohkem kui pool tundi. Paprika-tomatikastet valmib selle retsepti järgi rohkem kui 1 liiter, nii, et seda jätkub päris mitmeks toidukorraks. Kusjuures …

Loe lähemalt »

Valgurikas sidrunine toorpuder maasikatega

Mida sina hommikuti sööd? On su lemmikuks puder, võileib, muna mingis kindlas versioonis või hoopis midagi muud? Tihtipeale putrude miinus on liigne süsivesikurohkus ja valguvaesus. Eriti nendele kes soovivad kaalu kontrollimiseks pigem rohkem valku süüa kui muidu. Kui sa ei ole eriline sooja pudru fänn siis kas oled proovindu toorputru? …

Loe lähemalt »

Marjane proteiinikook

Mul on rõõm teiega jagada ühte eriti tervislikku ja maitsvat koogi retsepti, mille proteiinisisaldus on tavalistest kookidest palju kõrgem. Kusjuures märkimist väärib veel fakt, et see kook on gluteenivaba. Nii, et seda võib täitsa patuvabalt süüa.:) Koogil on kolm kihti, põhi ehk siis alumine kiht, on valmistatud maapähklitest. Kõigepealt valmistasin maapähklitest …

Loe lähemalt »

Punasesõstrajäätis

Kuna sügavkülma ei mahu vaikselt enam selle sügise kaup ära, tuleb vaikselt kasutama hakata juba ees ootavaid tooraineid ja nii valmiski kiirelt ja lihtsalt punasesõstrajäätis. Marjad koos mahla ja meega köögikombaini, tsurr-vurr masin tööle ning saigi nautima hakata. Selle katsetuse miinuseks sai natuke see, et kõik marjad ei tahtnud hästi …

Loe lähemalt »

Lihtne õuna-sidruni kohupiimakook pohladega

Sel sügisel tundub nii, et loodus on uputamas üle erinevate maitsvate viljadega. Ka õunauputus on sel sügisel üsna tihedalt kuuda olnud märksõna, eks? Siit üks maailma lihtsamaid ja uskuge mind, ülimalt maitsev õunakook. Põhi: 500g muretaigent Täidis: 400 g Otto sidruni kohupiima 2 muna 300 g puhastatud õuna 30 g …

Loe lähemalt »

Hommikupuder

Nädala sisene hommikusöök on meie peres tavaliselt tee ja võiku, kuid nädalavahetusel kui aega rohkem võtan ikka ette ka pudru tegemise. Meie pere viimase aja lemmik on kaerahelbepuder kakoa ja puuviljadega. Selle pudru puhul on kindel, et lapsel on taldrik tühjaks ilusti söödud ja kõht korralikult täis. Kui kodus parasjagu …

Loe lähemalt »

Üks eriti rikkalik šokolaadikook

Šokolaadisõbrad, see kook on just teile! Üks eriti hõrk ja rikkalik šokolaadikook, mille valmistamine on lihtne, kuid tulemus lihtsalt suurepärane. Koogi valmistamisel on kasutatud naturaalset kakaod, mille tugev maitse ei tee kooki liiga läägeks vaid hoopis vastupidi, rikkalikuks. Kooki katab kergelt soolakas karamellikaste ja dulce de leche toorjuustukreem, mis teevad …

Loe lähemalt »

Kihiline pokaali meekook

Lihtsused peitub võlu või kuidas see oligi? Selle magustoidu puhul kehtib see raudkindlalt. Omatehtud õunamoos ja mitte lihtsalt õunamoos vaid kerge mojito alatooniga. Maitselt kergelt hapukas, mõnusalt magus ja viimase maitsenoodina viskab sisse mõrudust, mis koos moodustavad väga huvitava ja proovimist väärt maitsekombinatsiooni. Ricotta kreemi üheks võtmesõnaks on mesi, mille …

Loe lähemalt »

Suvikõrvitsa-tomati-mozzarella vormiroog

Mis huvitav nimi, eks? Vormiroog, mida on võimalik mõista ju mitmeti: selliselt, et roog on valmistatud ahjuvormis kui ka roog mis viib vormi – selle roa puhul on mõlemad mõisted ideaalselt kaetud. Mina ei tea, kuidas teil on suhe suvikõrvitsaga kuid mina olen seda viimaste aastate jooksul lausa armastama hakanud. …

Loe lähemalt »

Kohupiimastruudel marjadega

Teate, ma ei ole pirukaid nii ammu teinud ja vahest on mul viimasel ajal käinud imelikud isud. Jep, tean, et üldjoontes ei ole valgest jahust küpsetised tervislikud kuid, teate, ma räägin teile ka saladuse! Palju olulisem on see mida sa ülejäänud aja sööd. Kui ikka ükspäev tuleb isu selle saia järgi …

Loe lähemalt »

KALAARSENAL

Otse suitsuahjust tulnud kala! Sellist luksust pakkusid meile Tiit ja Indrek – väikese ja koduse Kalaarsenali omanikud. See küllaltki uus kalapood (sündinud 12.mai, 2017) Arsenali keskuses, Koplis on esmalt silmapaistev just oma mõnusa sisustuse poolest, kuid kõige märkimisväärsem oma kalasaaduste poolest.  Kalaarsenalis müüakse kala neljas vormis – värske kala, suitsutatud ja soolatud kala, …

Loe lähemalt »

Domino jäätis

Sellekordseks retsepti postituseks on ühed väga maitsvad domino jäätised. Valmistamine on lihtne, kuid tulemus ülimaitsev. Valmistamiseks läheb vaja ülimaitsvaid domino küpsiseid, vaniljekreemi ja veidike kannatust kuni jäätised on ära külmunud. Vaniljekreemi põhilisteks komponentideks on Valio Viola naturaalne sulajuust, vahukoor ja vaniljesuhkur, ehk siis veidi omapärasem kui tavaline vaniljekreemi retsept. Kõige …

Loe lähemalt »

Kahekordne kukeseene burger

Sellekordseks retseptiks on kahekordne kukeseeneburger ja tegelikult mitte ainult kukeseene vaid selle vahelt leiab ka ülimahlase veiselihapihvi. Kui kõige tavalisem ja legendaarsem burksikaste on hapukoor ja ketšup, siis selles retseptis on asjad hoopis teisiti. Hapukoore-ketšupi kastet asendab palju tervislikum kreeka jogurti-päikesekuivatatud tomatite kaste. See on lihtsalt super hea maitsepomm, mida …

Loe lähemalt »

Suvine kartulisalat suitsukalaga

Praegu kui kodumaa aiasaadused järjest valmivad ei ole midagi paremat kui üks suvine salat suitsukalaga. Kes mäletab siis nägi mind seda retsepti tegemas ja jagamas ka ühel suveõhtul Tv3 suvistes seitsmestes koos Merry Berry tiimiga. Kes ei ole näinud võib seda saateklippi vaadata SIIT Retsept selle maitsva salati jaoks on …

Loe lähemalt »