Maitsed

Suvine arbuusi-laimi jääjook

Meid on sel suvel tabanud arbuusi ja laimi jääjoogi vaimustus. Samas ka ei imesta, sest selliste kuumade ilmadega nagu meil siin paar viimast nädalat olid, oli iga jäine ja külm jook vastupandamatu. Ja mõnusalt magus arbuus ning samas särtsakas laim sobivad igatahes ideaalselt teineteisele kaaslaseks. Eriti lihtsaks teeb elu veel …

Loe lähemalt »

Kuskussi salat sidruni kastmega ja lihapallid barbeque kastme glasuuris

Kuna sellise kuumusega ei viitsi pikalt pliidi ääres toimetada, siis tuleb fantaasial lennata lasta ja välja mõelda toidud, mille valmis tegemine käib kiirelt ja lihtsalt. Nii sündiski taaskordne kuskussi salat. Seekord aga hoopis kerges hapukas õli-sidrunikastmes koos mõnusate värskete kirsstomatite ja basiilikuga. Et aga õhtusöök saaks toekam, siis valmisid kõrvale …

Loe lähemalt »

Kohevad mango-banaani-chia pannkoogid

Pole miskit paremat, kui hommikused pannkoogid. Sellel korral on kasutatud nende valmistamiseks mango-banaani-chia keefirit. Tulemuseks on ühed mõnulsat kohevad ja mahlased pannkoogid.Proovi järgi!Pannkoogid:2 muna2 spl suhkrutNäpuotsaga soola1 tops Valio Gefilus mango-banaani-chia5 spl jahu0,25 tl soodatServeerimiseks:Alma maitsestamta kreeka jogurtitŠokolaadiVahusta kõigepealt munakollased suhkruga. Sega juurde keefir, jahu ja soodasegu. Seejärel vahusta teises kausis …

Loe lähemalt »

Mõnus krõbe pikk sai tomati ja basiiliku toorjuustuga

Suvisel ajal ei ole enamasti soovi raske toidu järgi ning värksete salatite ja grillitud toidu juurde sobib suurepäraselt  kergelt krõbedaks küpsetatud pikk sai, milles annab mahlakus kreemine toorjuust ning küpsed kirsstomatid. Samuti sobib selline sai ka mõnusaks ampsuks, jaheda veini kõrvale või eelroaks. 1 pikk sai 80 g Otto toorjuustu …

Loe lähemalt »

Kreemine punasesõstrane toorpuder

Mida süüa palavate hommikutega? Kuuma putru justnagu ei taha, smuutidest saab ka ükshetk isu täis. Avastasin, et suvine kiirhommikusöök on toorpuder mis on valmistatud punastesõstardega ja toorjuustuga. Vegan versiooni puhul saab toorjuustu, soovi korral asendada ka kookospiimaga. Proovi järgi ja võibolla ei soovi sa sooja putru nüüd pikka aega. Samuti …

Loe lähemalt »

Suvikõrvitsa retseptide kogumik vol.1

Suvikõrvitsa hooaeg on oma nina juba välja pistnud ning vaikselt on saada juba kodumaist mõnusat suvikõrvitsat. Kuigi meie peres on suvikõrvits toidulaual aastaringselt ning leiab oma tee mitmetesse retseptidesse, siis kõikse kõige paremad road valmivad ikkagi suvel sellest mõnusast värskest kodumaisest kraamist.  Siin nüüd väike kokkuvõte Kirsiku retseptiriiuli blogis leiduvatest …

Loe lähemalt »

Suviselt kerge kitsejuustusalat

See kitsejuustu salat on mõnusalt kerge kehale. Ülilihtne valmistada aga samas maitsete poolest väga huvitav.  Salatis mängivad põhirolli värske kurk, avokaado, kitsejuust ja mõnusalt suitsune grillitud kale. Kolotsi talu kitsejuust annab salatile väga huvitava ja täidlase maitse. Mõnusalt pehme konsistents ja maitselt väga rikkalik lisand salatile.Salat:4 kodumaiset lühikest kurki1 avokaadoMõned lehed …

Loe lähemalt »

Kala krõbedas õlletaignas

Tänase ja homse, pigem vast jätkub vaid tänaseks, jalgpallimaania kõrvale näksimiseks valmis kala krõbedas õlletaignas ning juurde sama taigna varust veel friteeritud suvikõrvits krõbedas õlletaignas. Imekombel juhtus aga nii, et meespere eelistas seekord hoopis taimset ampsu rohkem. Suvikõrvitsa asemel võid kasutada ka mõnda teist meelepärast köögivilja (paprika, lillkapsas) või hoopis …

Loe lähemalt »

Hapendamine ja Hapendatud köögiviljasalat

Toitude hapendamine on tuhandeid aastaid vana komme, mis on levinud üle maailma. Väga hea tõestus hapendatud toitude kasulikkusest on fakt, et neid on juba sajandeid erinevates kultuuriruumides kasutatud. Parimad näited on hapupiim, hapukurk, kääritatud leib, hapukapsas, kombucha ehk teeseenejook, miso, tempeh, kimchi jne. Tervisele tuleb kasuks süüa hapendatud toite regulaarselt, …

Loe lähemalt »

Barbeque kanaga täidetud ahjusai

Kui ilm väga ei luba grillida, vaid ähvardab hoovihma ja äikesega, siis saab suvist grillkana rooga nautida ka tubastes tingimustes ja hoopis teise nurga alt. Siin retseptis on grillitud kana (see sai tegelikult küll ostetud toidupoe soojaletist, kuid võib kasutada ka enda grillitud kana) ja barbeque kaste ühendatud üheks mõnusaks …

Loe lähemalt »

BBQ searibid

Mõnusalt mahlaseid searibisid on ülilihtne valmistada ning maitse on lihtsalt suurepärane. Hellmannsi suitsune bbq kaste annab ribidele mõnusalt küllusliku ja suitsuse maitse. Tasub kindlasti proovida. Ribide jaoks:500 g sea ribisidHeledat sojakastetMeresoolaVettGlasuurimiseks:Hellmannsi suitsust BBQ kastetServeerimiseks:Röstitud maapähkleidVärske kurgisalatitKuumuta ahi 140 kraadini. Puhasta ribid kelmetest ja pane ahjuplaadile, vala veidike vett ja sojakastet juurde …

Loe lähemalt »

Maasika-jogurtipannkoogid

Maasikahooajale kohaselt oleks lausa patt mitte tarbida seda magusat marja ka hommikusöögiks ja mis saaks olla parem kui ühed mõnusad jogurtipannkoogid värskete maasikatega. Kel maasikaisu sellega veel ei piirdu võib juurde, peale, kõrvale serveerida veel värskeid maasikaid ja törts jogurtit.  75 gr võid 3 muna 1 dl suhkrut 1 tl …

Loe lähemalt »

Maasika-hapukoorekook

Retsepti esialgne idee on pärist Nami-namist ja küll rabarberitega, viimastega on see kook meie majas ka mitmeid kordi laual olnud, kuid suure maasikahooaja saabudes sai sama retsept sujuvalt üle kantud maasikakoogiks ning samuti väga maitsev, mahe ja kreemine kook. Lausa nii maitsev, et maasikakoogina tuli mul seda teha tervelt kahel …

Loe lähemalt »

Maasika-rafaello kohupiimatort

Mis suvi see on kui maasikatega torti ei saa süüa? Minu väga pikaaegne klassika on miskipärast siit blogist välja jäänud. Ju olen arvanud, et see on nii lihtne et kes sellist torti siis ise teha ei oska. Vahest aga on hoopis nii, et isegi lihtsad ideed ei tule korraga pähe. …

Loe lähemalt »

Tatrapanniroog

Keset suvist argimelu kulub peale rasket tööpäeva marjaks ära üks toitev panniroog. Seekordne tatra, kergema kanahakkliha (ikkagi suvi ju) ja baklažaaniga. Toidu valmistamisel taas abiks juba valmis keedetud puljongid Food Studiolt, seekord aedviljapuljong.  1 väiksem baklažaan 1 punane sibul 2 küüslauguküünt 300 gr kanahakkliha 4 dl + 0,5 dl aedviljapuljongit …

Loe lähemalt »

Toorjuustune kana-värskekapsa hautis

Värske kartul ja kapsas on juba saadaval ning selline suvine õhtusöök valmib kiirelt ja maitseb ülimalt hästi. Selkorral tegin värskekapsa hautist tomati ja basiiliku maitselise toorjuustuga ning see oli ülimalt maitsev kombinatsioon. Värske peakapsas ja tegelikult kõik kapsasordid on suurepärased C-vitamiini allikad.  Lisaks sisaldab värske peakapsas palju foolhapet, mida on vaja …

Loe lähemalt »

Kana-riisi burritod

Suvi on igati õige aeg kergemate roogade nautimiseks ja mis oleks veel parem, kui üks või kaks mõnusat burritot või wrapi. Suvine, kuid samas kõhtu täitev kana-riisi wrap on selleks igati õige valik. Sobib ka suurepäraselt kaasa pakkida tööle kergeks lõunapausiks või hoopis piknikukorvi täiteks. Ja kasvõi grillõhtul serveerimiseks. Viimasel …

Loe lähemalt »

MINGE RIIGA, MITTE BERLIINI

   Kas teate mis – käisime Näljase Nelikuga juba teist korda Riiat avastamas. Kas pole mitte üllatav (igav) reisisihtpunkt? Riia ei tundu ehk enamik eestlastele just kõige ägedam sihtpunkt, kuid lõpetage lollus! Riia on on üks erakordselt mõnusa energiaga linn, mis on meile nii lähedal. Veetke pigem weekend Riias, kui Berliinis – …

Loe lähemalt »

Maasika-kiivi kreeka jogurtikook

Maasika kreeka jogurti kook on mõnusalt suvine ja kergete maitsetega kook. Konsistentsilt väga õhuline ja mitte väga magus. Värsked maasikad ja hapukoore-mustikakreem annavad mõnusat hapukust, mis loob ühe suurepärase koosluse magusast ja hapust.Proovi järgi!;)Küpsise põhi:180 g küpsiseid45 g Alma Eesti võid 82%Täidis:1 pakk Valio maasika-kiivi kreeka jogurtijooki400 g Valio Viola …

Loe lähemalt »

Rabarberi-pirni purukook

Jätkame hooajaliselt, teemaks ikka rabarber. Kuna mul on aias miskit hilisemat sorti rabarber, mis alles nüüd pead tõstab ja korralikke rabarberivarsi kasvatama hakkab, siis minu rabarberikoogi ralli saab alles nüüd tuurid sisse. Seekordseks katsetuseks sai üks eriti purune kook, mille põhi ja kate valmivad küll samast taignast, kuid peale küpsemist …

Loe lähemalt »

Karamelline virsiku-valge tee kook

Karamelline virsiku-valge tee kook meenutab kergelt creme brulee kooki. Mõnusalt mahe ja kreemine ning pealt karamelline, mis on saavutatud suhkru karamelliseerimise tulemusena.Koogi valmistamine on väga lihtne ning lisaks ei kulu ka kaua aega. Soovitan koogi juurde serveerida hapukat kaste ja vaniljejäätist.Koogipõhi:150 g nisujahu45 g Alma Eesti võid 82%0,5 muna (M)63 g …

Loe lähemalt »

Kana-nuudliwok

Suvel ajame läbi kergemate roogadega, mis valmivad, üllatus-üllatus, kiirelt ja lihtsalt. Seekord isegi veel kiiremini, kuna retseptis on kasutatud kiirnuudleid. Viimaste valik kaubanduses on suur ja lai, kuid mina eelistan kasutada nuudleid firmalt Thai Choice, mis püsivad hästi koos ja ei muutu ka peale wokkimist pudruseks.  Sellised ühe panni toidud …

Loe lähemalt »

Rabarberi-mannakook

Pärnus on üks selline tore tänav nagu Kalamehe, mille elanikud kaks korda aastas korraldavad Kalamehe Pühapäeva. Kui sügisel toimus antud ürituse raames õunakoogivõistlus parimale koogile, siis nüüd kevadel, õigemini täna, toimub rabarberikoogivõistlus. Täpsemalt selle kohta saab lugeda Ragne Värk blogist siit. Ehk järgmisel aastal jõuan ka oma koogikatsetusega võistlustulle astuda. …

Loe lähemalt »

Vaarika-cappuccinokreem

Vaarika-cappucinokreem on üks tõeliselt maitsev kooslus karamellisest toorjuustust ja maitseküllasest Alma vaarika-cappuccino kreeka jogurtijoogist. Millele on antud täidlast maitse nüansi juurde kange espresso ja tumeda šokolaadi näol. Selle desserdi valmistamine käib megakiirelt, umbes 5 minutit tööd ja voilaa, ülimaitsev dessert ongi serveeritud.Mõnusat katsetamist.400 g Valio Viola toorjuustu karamelli1 pudel Alma …

Loe lähemalt »

Keefirivaht rabarberikreemiga

Suvel on keefir teemas, nii soolastes roogades kui ka dessertides. Nii ka siin, kus keefirist on valmistatud üks eriti hõrk ja maitsev vahuline dessert. Keefirivahule annab omapoolse panuse rabarber, millest on valmisatud mõnusalt hapukas kreem, koos toimivad nad ideaalselt. Nii, et proovi järgi. Lisaks valmib see dessert ülikiiresti ning on …

Loe lähemalt »

Sparglipirukas

Ma olen viimasel nädalal täiesti täiesti spargli lainel. Aias on sparglinupsud pead tõstnud ja ikka iga hommik on õnnestunud üks korralik punt sparglivarsi korjata. Eelmisest aastast on blogis üks pasta retsept spargliga (vaata siia). Seekord aga sai külalistele kiirelt valmistatud üks sparglipirukas. Mind on alati lummanud need sparglipirukad, kus rohelised …

Loe lähemalt »

Suvine Kurgi – avokaado jahutav toorsupp

Palavate ilmadega on hüüab keha toitude järgi mis on pigem jahutavad kui kuumutavad. Selleks antud kurgi ja avokaado kooslus selles külmas toorsupis on äärmiselt mõnus. Kui üldiselt avokaadot ja kurki kokku panna, siis tunduvad need toiduained pisut maitsetud, see eest rabarber lisab siia pisut hapukust ning maitsetaimed mõnusaid maitsenüansse. Lõppkokkuvõttes …

Loe lähemalt »

Šokolaadine avokaado toorkook

Kookide ja tortide valmistamisel ei ole vaja enam alati kasutada sõna „küpsetama“, sest kooke on võimalik valmistada ka kuumust kasutamata. Sel juhul pannakse toorained kokku peamiselt kas segades köögikombainis, ladudes kihiti või vahel ka külmutades. Selliseid meetodeid kasutab ka toortoitlus – toitumisviis, milles on ülekaalus kuumtöötlemata toiduained. Toortoiduks loetakse toiduaineid, …

Loe lähemalt »

Riivõunakook

Keset kevadet on täiesti normaalne, kui sul tuleb õunakoogi isu. Veel enne korralikku rabarberi hooaega on see ju täitsa ok. Mis siis muud kui tuleb üks koogike ahju pista ja isudele järgi anda. Seekordne õunakoogi versioon sisaldab ohtralt ohtralt õunu ja seda hoopis riivitud kujul. Mulle isiklikult ei istu õunakookides …

Loe lähemalt »

Vikerforell hapendatud punasekapsa ja chipotle kastmega

See kalaroog on üks lihtsamaid, kiiremini valmivaid ja maitsvamaid õhtusöögiideesi. Kala valmistamisele kulub kõigest ainult 15 minutit. Selle aja jooksul kui kala praeb suudad valmis teha kastme ja voilaa. Nii lihtne see ongi. Lisanditeks olid minul see kord hapendatud punane kapsas, murulauk ja kukeseenetolm. Mõnusat katsetamist!Vikerforell:1 vikerforelli fileeOliiviõli20 g Alma Eesti võid …

Loe lähemalt »

5 parimat vegetoitu Solarisest

   …. Kuigi keegi meist pole 100% vegan (on olnud katsetusi), siis oleme alati olnud suured taimetoidu austajad.  Seetõttu tundus meile ka “Vege hea” mõte minna Solarisse ja uurida, mis taimetoidu/vegan roogi keskuses pakutakse. .. We have always been admireres of plant-based food and regarding to that we got a …

Loe lähemalt »

KAS NÄLJANE NELIK OSKAB SÜÜA TEHA?!

  …. LÕPUKS pandi MEID kokkama Tegime üheskoos restoran NOK NOK’i peakoka,  Pensiri Pattanachaengiga valmis kolm erinevat ja parajalt vürtsikat rooga! .. We learned about Thai cuisine from Pensiri Pattanachaengilt – the chef of restaurant NOK NOK. …. …. Näljane Nelik on alati olnud selline kamp inimesi, kes tegeleb pigem …

Loe lähemalt »

Kohevad mustikapannkoogid

Meie peres on nädalavahetuse hommikusöögiks tihti pannkoogid. Kas, siis klassikalised ülepanni pannkoogid, kohupiima pannkoogid ja nüüd, siis viimase aja lemmik kohevad väikesed pannkoogid. Praegune retsept on küll mustikatega, kuid olen teinud ka šokolaadinööpidega pannkooke ja samuti riivitud õunaga ja maitesid samamoodi väga hästi. Muidugi parimad on need pannakad soojalt ja …

Loe lähemalt »

LÕUNAKAS

  40 tundi Lõunakeskuses   See postitus ei olegi mingi suur restoranide arvustamise retk, vaid lihtsalt üks häbitu blogipidamise perkside ära kasutamine ja üheskoos lõbutsemine.        Oleme pea 4 aastat oma blogi pidanud, kuid imekombel ei olnud me Tallinnast väljaspool üheskoos väga palju tegutsenud. Seega pakkisime asjad, istusime Lux …

Loe lähemalt »

Kodujuustu ja makra salat

Ja taaskord peitub lihtsuses võlu. See kiire ja lihtne salat kuulub minu retseptivaramusse juba ammustest aegadest. Seda on lihtsalt nii hea ja mugav kiirelt lõunaks valmistada. Samas sobib ka hästi hommikusöögiks. Rohelisuse lisamiseks lisa salatisse natuke värsket murulauku, kahjuks retsepti valmistamise ja pildistamise hetkel seda minu külmkapis ei leidunud ja …

Loe lähemalt »

Oakotlettidega vrapid

Kaunviljad on taimed, mille kauntes kasvavad söödavad seemned, näiteks herned, kikerherned, oad ja läätsed. Kaunviljad sisaldavad rohkesti taimset valku, aminohappeid, mineraal- ja kiudaineid ning need täidavad hästi kõhtu. Kaunvilju hinnataksegi eriti nende kõrge valgusisalduse pärast. Kaunviljade valk on üks paremaid asendamatute aminohapete allikaid ja inimorganismile hästi omastatav. Kaunviljad sisaldavad rohkesti …

Loe lähemalt »

Hommikukukkel peekoni, singi ja munaga

Nädalavahetuse hommikuti, siis kui rohkem aega on, meeldib mulle teha aega nõudvamaid toite kui seda on kiire võileib ja kohvi. Näiteks erinevad pudrud, pannkoogid või hoopis ahjuvõileivad või kuklid, nagu allolevas postituses. Soojad hommikusöögikuklid peekoni, singi ja munaga on igati kuldaväärt algus nädalavahetusele.  Kogus 3-le 3 hamburgerikuklit 3 viilu toorsuitsupeekonit …

Loe lähemalt »

Kana-seenekotletid

Veidi teistmoodi kotletid. Seekord läheb hakkliha asemel käiku kanafilee, maitseks seened ning kotleti taignasse veel sinepit ja majoneesi ning maitsev õhtusöök taas olemas. Serveeri kotlette koos riisi ja värske salatiga.  Tasus katsetamist, meie perele meeldis. Kana sai piisavalt väikesteks tükkideks tükeldatud, et küpses ilusti pannil praadides läbi. Tüümian annab mõnusa …

Loe lähemalt »

Cannellonid tilli-toorjuustutäidisega

Kui traditsiooniliselt valmistatakse cannellonisi täidetuna ja kaetuna tomatipastaga ning küpsetatuna ahjus. Siis mina tegin seekord teisiti. Keetsin cannellonid veidike pehmemaks, täitsin toorjuustu-hakklihaseguga, paneerisin ning friteerisin, et saada mõnusat krõbedat tekstuuri. Cannellonid on alati kindla peale minek ja maitseb peaaegu kõigile. Proovi järgi!12 tk cannellonit MeresoolaTilii-toorjustu hakklihatäidis:Oliiviõli (praadimiseks)0,5 sibulat300 g hakkliha100 g Valio …

Loe lähemalt »

Banaani-maapähklivõi jäätis

Banaani-maapähklivõi jäätis on üks kõige lihtsamaid retsepte üldse. Sellele ülimale lihtsusele ei jää maitse sugugi alla, vaid vastupidi, see on ülimaitsev. Uskumatu aga tõsi. Geniaalne retsept!Seda viisi sobib jäätist valmistada koheselt söömiseks. Sügavkülmas hoiustades muutub jäätis väga kõvaks ja peab laskma enne söömist oodata. Seega mina soovitan seda valmistada täpselt …

Loe lähemalt »

BALTA TURG: See postitus ei õpeta dieeti pidama

…. BALTA TURU POSTITUSTE SEERIA: POSTITUS NR 7 Edukat dieeditamist õpetavad teised blogid. Sel korral külastasime kohti, mis ei aita kaalu langetada, vaid pakuvad ülimat satisfaktsiooni (selline sõna eksisteerib sõnaraamatus). Naudime! .. What to eat for a healty diet? That’s not what this post is about – there are other blogs …

Loe lähemalt »

BALTA TURG: Casual dining

…. BALTI JAAMA TURU POSTITUSTE SEERIA: POSTITUS NR 5   Sel korral külastasime Balti Jaama Turul kohti, mis sobituvad restorani kategooriasse. Neid seal palju pole – kõigest kaks tükki turu teisel korrusel. Huvitavaks teeb asja see, et need kaks restorani on täiesti erineva kontseptsiooniga ning ainsaks ühiseks jooneks on hea …

Loe lähemalt »

Lihavõtte porgandikook

Porgandikook on Eestis järjest rohkem populaarsust kogumas ja seda ka põhjendatult, kuna see on lihtsalt megahea! Selles retseptis on porgandi kogus täpselt paras, et liiga domineeriv poleks. Minule isiklikult liiga tugev porgandimaitse koogis ei meeldi, kuid see on juba maitseasi. Mõnusat krõmpsu annavad koogile purustatud pekaanipähklid. Kreemiks on ülilihtne metsmaasika …

Loe lähemalt »

BALTA TURG: Surfates Balti Jaama nurgatagustes

…. BALTI JAAMA TURU POSTITUSTE SEERIA: POSTITUS NR 4 Sedakordsel Balti Jaama visiidil ühte kõikehaaravat märksõna ei olnudki. Panime marsruudi kokku küllaltki intuitiivselt ning külaskäik oli väga lõbus ja huvitav. Leidsime midagi kodust ja odavat, midagi sooja ja küpsetatut ning tagatippu ka head kohvi. .. This time we did not …

Loe lähemalt »

Forte sulatatud juustutäidisega lihapallid

Need lihapallid on lihtsalt nii head. Lihapallidele annab mõnusalt suitsuse maitse BBQ kaste ja no loomulikult see forte sulatatud juustutäidis. Lihtsalt imeline! Nende valmistamine on tegelikult väga lihtne. Tuleb jälgida, et hakklihasegu sulajuustu täidise ümber oleks piisavalt paks, et see välja ei voolaks. Lisaks on oluline kahe kordne paneering, mis …

Loe lähemalt »

BALTA TURG: Teeb suu vesiseks

BALTI JAAMA TURU POSTITUSTE SEERIA: POSTITUS NR 3 Sel korral võtsime ette söögikohad, mida ühendasime märksõnaga ISU. Isu, mida kustutab ainult toitev, rasvane ja maitsekas söök. On inimesi, kes kutsuvad seda “patutoiduks”. On inimesi, kes kutsuvad seda “pohmakatoiduks” – meie ei ole need inimesed. Miks mitte lihtsalt söödav heroiin? .. Our third …

Loe lähemalt »

BALTA TURG: Veidi tervislikum ring

  …. BALTI JAAMA TURU POSTITUSTE SEERIA:  POSTITUS NR 2  Antud külastuse toidukohti ühendab märksõna TERVISLIK. Baltas on võimalik kogeda erinevaid toidukultuure ning meie seekordne marsruut oli:  Jaapani hõrgutised – mahe toortoit – kodune leib. .. Our second visit to Balti Jaam includes places that can be categorized under “healthy”. We explored some …

Loe lähemalt »

Ülilihtne kohupiima martsipanikook jõhvikatega

Maailma kõige lihtsam kohupiimakook – vajad ainult 7 komponenti ning pisut aega ja voilaa, imemaitsev kook ongi valmis. Eks magus martsipan ja hapud jõhvikad ole justkui kokku loodud komponent ja minugipoolest või jõhviad asendada ka mingi muu hapu marjaga, sest hapukus on selle koogi juures oluline märksõna, sest muidu läheks …

Loe lähemalt »

Kreemised toorjuustu pirukad šokolaaditükkidega

Mida teie teete kui peale tuleb ootamatu magusa isu? sööte puuvilja või otsite sahtli nurgast välja šokolaadi, küpsised või kommid? See retsept on äärmiselt kiire ja mõnus koheselt valmistada ning kuna komponente on nii vähe ja selliseid mida tavaliselt ikka külmkapis on siis igati käepärane samuti. Selkorral kui retsetist fotosid …

Loe lähemalt »

Krõbedad kodujuustuleivad tuunikalaga

  Blogis on viimasel ajal üsna vaikne olnud. Eks see ole seetõttu et ajad on kiired olnud ja pole eriti mahti olnud midagi erilist kokata. Ideed ja mõtted juba ammu ootasid teostust, kuid pidid siiski ootama oma aega. Ja see aeg saabus käesoleva nädalavahetusega kus sai täie mõnuga kokata ja …

Loe lähemalt »

BALTA TURG

…. Meie eelmine postitus tegi juttu Viru keskuses chillimisest. Toimunud on aga 180-kraadine kannapööe, mis on toonud meid hoopis teise keskusesse, Tallinna hipsterlandi –  Balti jaama turule! Koht, mis ühendab vana ja uue. Balti jaama toidutänava toiduvalik on niivõrd lai, et seda ei mahuta korraga ei ühte kõhtu ega ka ühte …

Loe lähemalt »

Pasta päikesekuivatatud tomati pestoga

Antud retsept on saanud inspiratsiooni ISUL orgaanilisest oliivõlist, mida oli mul võimalik proovida. Antud oliiviõli on just täpselt paraja täidlase lõhna ja puhta maitsega ning võiks kuuluda iga oliiviõli hindava inimese söögilauale. Pesto valmistamine on piisavalt lihtne ja jõukohane kõigile, kuid tulemus on alati imeline. Maitsestamisel tuleks olla ettevaatlik ja soolaga …

Loe lähemalt »

ICE CAFÉ

…. KÜLM KÜLMALE LIIGA EI TEE VEGAN POPKORNI JÄÄTIS? .. VEGAN POPCORN ICE CREAM? ….   …. Seadsime sammu ühte armsasse jäätisekohvikusse, sest külla meid kutsuti ja suurt midagi me selle kohta varem ei teadnud. Ühel hetkel kerkis Eesti kaubanduskeskustesse üks silmapaistvalt armsa brändinguga kohvikukett Ice Café. Kohvikule iseloomulik helesinine värv …

Loe lähemalt »

Vanilje panna cotta

Vanilje panna cotta on üks lihtsamaid desserte, mille valmistamine on ülikiire, kuid tulemus ülimaitsev. Selle panna cotta konsistents on hästi pehme ja suussulav, kuna želatiini kogus on suhteliselt minimaalne, kuid piisav, et ta tarduks. Kui on desserdi valmis saamisega kiire, suurendada želatiinikogust, siis tardub panna cotta kiiremini, kuid konsistents on …

Loe lähemalt »

Jääkohv

See on üks lihtsamaid ja geniaalsemaid retsepte, mille valmistamine võtab vähem aega kui 15 minutit. Kohviarmastajana võin öelda, et see maitseb tõeliselt hästi ja soovitan ka teistel seda proovida, loomulikult, kui sulle meeldib kohvi.:)Lisaks suhkrule võib lisada ka teisi magusaineid, näiteks kondenspiima, šokolaadipuru, karamelli jne.Mõnusat katsetamist!;)Jääkohv:130 ml kanget espressot130 ml …

Loe lähemalt »