Maitsed

Vegan kookose-šokolaadikreem

Kellele meeldib kookos ja šokolaad, siis see retsept viib teid kolmandasse taevasse. Päriselt. Kui, seletada kuidas see dessert maitseb, siis üks lihtne ja kõigile arusaadav vastus oleks, nagu Bounty. See peaks seletama nii mõndagi. Valmistamine on lihtne ja kiire, nii, et üks suurepärane dessert valmib vähem kui poole tunniga. Kookose-šokolaadikreemi …

Loe lähemalt »

Tume šokolaad maasikate ja metsapähklitega

Käsitööšokolaadid on hea võimalus teha midagi vinget koos sõprade ja perega. Lisaks mõnusale tegemisrõõmule saad valmistada täpselt sellist šokolaadi, mida sina süüa soovid. Šokolaadide täiendamis variante on palju alustades šokolaadi valikuga ja lõpetades lisandite valikuga, mille valik on ääretu. Selles retseptis on kasutatud külmkuivatatud maasikaid ja metsapähkleid, ehk siis minu …

Loe lähemalt »

Parmesanivaht ja ise tehtud krõpsud

Parmesanivaht on miskit hea toidu austajatele, kes otsivad uusi ja põnevaid maitseid ning kes ei karda ka köögis veidi tõsisemalt mäkerdada. Parmesanivahu maitse on tõeliselt hõrk, kerge konsistentsi, mida sobib kasutada nii snäki kastmena, kui ka väga paljude toitude lisandina, parmesani asemel. Selles postituses leiad veel valiku ise tehtud köögivilja krõpse, …

Loe lähemalt »

Sidrunikookide duell – Skyr ja kohupiim sidrunikoogis

Mul oli eelmisel nädalal pulma aastapäev ja kuna meil pole juba ammu keegi kooki teinud siis selkorral tähistasime pulma aastapäeva lausa kahe koogiga. Kui täpsem olla, siis kahe sidrunikoogiga. Tegelikult olid koogid täpselt sama retsepti järgi tehtud aga vaja oli proovida kui suur erinevus tuleb kohupiima koogil ja eelmisel aastal …

Loe lähemalt »

Hakkliha pajaroog köögiviljade ja läätsedega

Mõnusalt tummine argiõhtu roog igapäevastest toorainetest, okei peaaegu igapäevastest toorainetest, sest läätsed võib-olla just iga Eesti pere argiõhtu menüüsse ei kuulu, kuid kiirkeedu läätsed on kindlasti üks tooraine, millega tuua menüüsse erinevust ja uudsust. Ja mida, siis veel ühel tormiselt tuulisel sügisõhtul (peaaegu, et talveõhtul) perele söögiks vaaritada, kui üks …

Loe lähemalt »

Kreeka jogurti-šokolaadivaht

Jahenevate ilmade saabumise puhul jagan teiega ühte lihtsat valmivat, kuid ääretult maitsvat šokolaadivahu retsepti, milles on kasutatud ka Alma kakao kreeka jogurtit. Rikkalik kreeka jogurt ja šokolaad toimivad koos imehästi, mis väärib kindlasti proovimist. Valmistamine on lihtne ja kiire, tähelepanu tuleks pöörata šokolaadi ja želatiini sulatamisel, sest just nende üle …

Loe lähemalt »

KUHU MINNA: ÜLEMISTE

Ülemiste keskus on see hiigelsuur ehitis, mida külastades tuleb alati arvestada vähemalt 2-3 korda ära eksimisega. Oleneb ka orienteerumisoskustest, aga ühe korra on kõik külastajad sinna kindlasti ära eksinud.  Ühel koledal päeval otsustasime meiegi veeta selles suures labürindis väga palju aega, sest seal on meile midagi väga meelepärast – lai …

Loe lähemalt »

Suvikõrvitsanuudlid juustukastmes

Kellel veel leidub aias mõni suvikõrvits, või on retsepti ootel mõni ära korjatud suvikõrvits, siis üks kerge õhtusöögi idee on nende ära kasutamiseks pakkuda nüüd. Mõnusalt juustuses kastmes suvikõrvitsanuudlid väikese peekoni ja värske tomatiga. Ja muidugi kohustuslik lisand mõnusalt paks viil ciabatta saia, millega kastet süüa.  Retsepti tarbeks mina suvikõrvitsat …

Loe lähemalt »

KRISTA MERI KOKTEILIKOOLITUS

  Mõnda aega tagasi saime postkasti ühe huvitava kirja – nimelt, otsustas meid Hiltonis asuv Park Lounge külla kutsuda ja seda ka põhjusega! Kas te teadsite, et Hiltoni katuse all töötab üks kolmekordne maailmameister? Meie ka mitte, aga tekkis kange soov välja uurida, milles ta siis ikkagi maailma parim on… 15. …

Loe lähemalt »

Koorene paprikapasta

Koorene paprikapasta on suurepärane valik, kui söögitegemiseks on aega vähe aga siiski tahaks miskit maitsvat ja kosutavat. Retsepti üks aeganõudvamaid tegevusi on paprika-tomatikastme valmistamine, kuid ka sellegagi ei lähe rohkem kui pool tundi. Paprika-tomatikastet valmib selle retsepti järgi rohkem kui 1 liiter, nii, et seda jätkub päris mitmeks toidukorraks. Kusjuures …

Loe lähemalt »

Valgurikas sidrunine toorpuder maasikatega

Mida sina hommikuti sööd? On su lemmikuks puder, võileib, muna mingis kindlas versioonis või hoopis midagi muud? Tihtipeale putrude miinus on liigne süsivesikurohkus ja valguvaesus. Eriti nendele kes soovivad kaalu kontrollimiseks pigem rohkem valku süüa kui muidu. Kui sa ei ole eriline sooja pudru fänn siis kas oled proovindu toorputru? …

Loe lähemalt »

Marjane proteiinikook

Mul on rõõm teiega jagada ühte eriti tervislikku ja maitsvat koogi retsepti, mille proteiinisisaldus on tavalistest kookidest palju kõrgem. Kusjuures märkimist väärib veel fakt, et see kook on gluteenivaba. Nii, et seda võib täitsa patuvabalt süüa.:) Koogil on kolm kihti, põhi ehk siis alumine kiht, on valmistatud maapähklitest. Kõigepealt valmistasin maapähklitest …

Loe lähemalt »

Punasesõstrajäätis

Kuna sügavkülma ei mahu vaikselt enam selle sügise kaup ära, tuleb vaikselt kasutama hakata juba ees ootavaid tooraineid ja nii valmiski kiirelt ja lihtsalt punasesõstrajäätis. Marjad koos mahla ja meega köögikombaini, tsurr-vurr masin tööle ning saigi nautima hakata. Selle katsetuse miinuseks sai natuke see, et kõik marjad ei tahtnud hästi …

Loe lähemalt »

Lihtne õuna-sidruni kohupiimakook pohladega

Sel sügisel tundub nii, et loodus on uputamas üle erinevate maitsvate viljadega. Ka õunauputus on sel sügisel üsna tihedalt kuuda olnud märksõna, eks? Siit üks maailma lihtsamaid ja uskuge mind, ülimalt maitsev õunakook. Põhi: 500g muretaigent Täidis: 400 g Otto sidruni kohupiima 2 muna 300 g puhastatud õuna 30 g …

Loe lähemalt »

Hommikupuder

Nädala sisene hommikusöök on meie peres tavaliselt tee ja võiku, kuid nädalavahetusel kui aega rohkem võtan ikka ette ka pudru tegemise. Meie pere viimase aja lemmik on kaerahelbepuder kakoa ja puuviljadega. Selle pudru puhul on kindel, et lapsel on taldrik tühjaks ilusti söödud ja kõht korralikult täis. Kui kodus parasjagu …

Loe lähemalt »

Üks eriti rikkalik šokolaadikook

Šokolaadisõbrad, see kook on just teile! Üks eriti hõrk ja rikkalik šokolaadikook, mille valmistamine on lihtne, kuid tulemus lihtsalt suurepärane. Koogi valmistamisel on kasutatud naturaalset kakaod, mille tugev maitse ei tee kooki liiga läägeks vaid hoopis vastupidi, rikkalikuks. Kooki katab kergelt soolakas karamellikaste ja dulce de leche toorjuustukreem, mis teevad …

Loe lähemalt »

Kihiline pokaali meekook

Lihtsused peitub võlu või kuidas see oligi? Selle magustoidu puhul kehtib see raudkindlalt. Omatehtud õunamoos ja mitte lihtsalt õunamoos vaid kerge mojito alatooniga. Maitselt kergelt hapukas, mõnusalt magus ja viimase maitsenoodina viskab sisse mõrudust, mis koos moodustavad väga huvitava ja proovimist väärt maitsekombinatsiooni. Ricotta kreemi üheks võtmesõnaks on mesi, mille …

Loe lähemalt »

Suvikõrvitsa-tomati-mozzarella vormiroog

Mis huvitav nimi, eks? Vormiroog, mida on võimalik mõista ju mitmeti: selliselt, et roog on valmistatud ahjuvormis kui ka roog mis viib vormi – selle roa puhul on mõlemad mõisted ideaalselt kaetud. Mina ei tea, kuidas teil on suhe suvikõrvitsaga kuid mina olen seda viimaste aastate jooksul lausa armastama hakanud. …

Loe lähemalt »

Kohupiimastruudel marjadega

Teate, ma ei ole pirukaid nii ammu teinud ja vahest on mul viimasel ajal käinud imelikud isud. Jep, tean, et üldjoontes ei ole valgest jahust küpsetised tervislikud kuid, teate, ma räägin teile ka saladuse! Palju olulisem on see mida sa ülejäänud aja sööd. Kui ikka ükspäev tuleb isu selle saia järgi …

Loe lähemalt »

KALAARSENAL

Otse suitsuahjust tulnud kala! Sellist luksust pakkusid meile Tiit ja Indrek – väikese ja koduse Kalaarsenali omanikud. See küllaltki uus kalapood (sündinud 12.mai, 2017) Arsenali keskuses, Koplis on esmalt silmapaistev just oma mõnusa sisustuse poolest, kuid kõige märkimisväärsem oma kalasaaduste poolest.  Kalaarsenalis müüakse kala neljas vormis – värske kala, suitsutatud ja soolatud kala, …

Loe lähemalt »

Domino jäätis

Sellekordseks retsepti postituseks on ühed väga maitsvad domino jäätised. Valmistamine on lihtne, kuid tulemus ülimaitsev. Valmistamiseks läheb vaja ülimaitsvaid domino küpsiseid, vaniljekreemi ja veidike kannatust kuni jäätised on ära külmunud. Vaniljekreemi põhilisteks komponentideks on Valio Viola naturaalne sulajuust, vahukoor ja vaniljesuhkur, ehk siis veidi omapärasem kui tavaline vaniljekreemi retsept. Kõige …

Loe lähemalt »

Kahekordne kukeseene burger

Sellekordseks retseptiks on kahekordne kukeseeneburger ja tegelikult mitte ainult kukeseene vaid selle vahelt leiab ka ülimahlase veiselihapihvi. Kui kõige tavalisem ja legendaarsem burksikaste on hapukoor ja ketšup, siis selles retseptis on asjad hoopis teisiti. Hapukoore-ketšupi kastet asendab palju tervislikum kreeka jogurti-päikesekuivatatud tomatite kaste. See on lihtsalt super hea maitsepomm, mida …

Loe lähemalt »

Suvine kartulisalat suitsukalaga

Praegu kui kodumaa aiasaadused järjest valmivad ei ole midagi paremat kui üks suvine salat suitsukalaga. Kes mäletab siis nägi mind seda retsepti tegemas ja jagamas ka ühel suveõhtul Tv3 suvistes seitsmestes koos Merry Berry tiimiga. Kes ei ole näinud võib seda saateklippi vaadata SIIT Retsept selle maitsva salati jaoks on …

Loe lähemalt »

TEST: KUST SAAB PARIMAT PHILADELPHIA MAKIT?

Seekord kogusime kokku lausa 6 inimest, et jälile jõuda Tallinna parimale philadelphia makile. Istusime ühel kaunil suveõhtul maha ja tellisime kõikidest sushikohtadest, kust MyChef toitu koju toimetab, philadelphia makid (kokku 9 kohta). Miks me tellisime just MyChef’i kaudu? Sellepärast, et me tahtsime juhtida siinkohal tähelepanu sellele, et nad annetavad iga …

Loe lähemalt »

Suur võileib Merevaigu juubeliks

Sel aastal tähistab Eestis tuntud sulajuust Merevaik oma 50-ndat juubelit. Juba pool sajandit oleme saanud oma maitsemeeltele pakkuda just seda sulajuustu. Muidugi tänasel päeval on maitsete varieeruvus küll erinev kui 50 aastat tagasi, kuid usun, et sama hea on see sulajuust küll. Minu lemmikute hulka Merevaigu valikust kuuluvad krevettidega ja …

Loe lähemalt »

Mustsõstrakook, see kodune ja hea

Nüüd, kus aiad on erinevatest marjadest lookas, siis on paras aeg teha neist midagi eriti head. Näiteks mustsõstrakooki, seda eriti kodust ja head. Selliste suviste kookide puhul peaks retsept olema eriti lihtne ja kindlasti ei tohiks sealt puududa kohupiim. See on lihtsalt klassika.Koogi valmistamisele kuluv aeg on maksimaalselt üks tund, …

Loe lähemalt »

Imemaitsev mangosmuuti ja värskendav õunalimonaad

Suvel võluvad kõige rohkem ikkagi need retseptid, mis valmivad kiirelt ja lihtsalt kuid sellegi poolest peaks tulemus maitsev ja värskendav olema. Selles postituses leiadki kaks väga lihtsalt valmivat end samas ülimalt maitsvat joogi retsepti. Kusjuures ühe joogi valmistamiseks on vaja ainult kolme komponenti.Proovi järgi!:)Mangosmuuti:250 ml Alma mangomaitselist joogijogurtit200 g mangopüreedPeotäis …

Loe lähemalt »

Kukeseene kinotto lehtkapsakrõpsudega

Suvi on parim aeg pakkuda organismile väärtuslikke toiduaineid nii põllult kui metsast. Kukeseeni võib metsast leida alates juuni lõpust kuni soojemate ilmade püsimisel lausa hilissügiseni. Kukeseened, nagu mitmed teised seeneliigid, kasvavad hulgakesi koos. Kukeseened on suhteliselt ussikindel liik. Rünnaku eest kaitseb toore seene iseloomulik kibe maitse, mis ussid ja putukad …

Loe lähemalt »

Pärlkuskussi salat

Grillfesti külastades jäi mulle silma A.Vogel telk, milles tutvustati erinevaid ürdisoolasid. Olen nende reklaami ka eelnevalt erinevates ajakirjades näinud, kui nüüd nii öelda koju kätte tuues ja muidugi ka hea müügijutu tulemusena sai ka endale üks purk soetatud, nimelt ürdisool, mis koosneb värsketest ürtidest ja aedviljadest koos meresoolaga. Igapäevast tavasoola …

Loe lähemalt »

Hõrk kodujuustukook

See kord valmistasin ühte väga hõrku ja suviselt värsket kodujuustukooki ning mille valmistamine on hämmastavalt lihtne. Koogi valmistamisele kuluv aeg on lühike ning küpsetamist see ei vajagi. Kõige aeganõudvam protsess on koogi tahenemine aga see on ootamist väärt. Koogi täidiseks on kodujuust, hapukoor, sulajuust ja suhkrud, mis moodustavad koos suurepärase maitsekoosluse. …

Loe lähemalt »

Maasikatega küpsiserull

Küpsisetorti teavad ju kõik, eks. Meie peres on küpsisetort olnud viimastel aastatel alati iga sünnipäeva toidu menüüs. Enamasti on meil sünnipäevadeks välja kujunenud kindla retsepti järgi valmistatav küpsisetort ja ma sellisel päeval ei julge katsetada teab mis uurte versioonidega. Küll aga proovisin sünnipäeva vahelisel ajal üht uut moodi küpsisetorti. See …

Loe lähemalt »

Maasika-šokolaadi pirukad

Jätkame maasikahooaja lainel, kuidagi peab ju selle suvetunde ka kätte saama. Kui maasikatega niisama maiustamisest saab küllalt ning isutab koogi või piruka järele, siis mõnusalt pealt krõbedad maasika-šokolaadi pirukad vahukommidega sobivad igati. Peale küpsemist lase pirukatel natuke jahtuda, muidu on täidis liiga vedel, kuid  nagu piltidelt näha, siis täidis jäigi …

Loe lähemalt »

Maasikamoos basiilikuga

Maasikahooaeg ametlikult avatud ning kohe ka hoidmistamise hooaeg. Katsetasin maasikamoosi basiilikuga. Tavaliselt mooside osas olen pigem erinevate püree tüüpi mooside fänn, kuid seekord läks keetmisele maasikamoos täitsa tervetest maasikatest. Kogus on küll väike aga see oligi pigem katsetamise eesmärgil, kuid lõpptulemus oli sedavõrd hea, et ega seekord purki ei jõudnudki …

Loe lähemalt »

Rababrberi – maasika krõbedik

Praegu veel leidub rabarberit, kuigi öeldakse et peale jaanipäeva on rabarberite oblikhappe sisaldus kõrgem siis mõistlikus koguses saab seda veel kasutada ja teate, maasika ja rabarberi kooslus on lausa imeline. Krõbedik ehk inglise keeles Crumble on krõbeda kattega puuviljadest ja/või marjadest koosnev küpsetatud magustoit. See on kooslus mahlasest põhjast ja …

Loe lähemalt »

Kummeliga praetud köögiviljad

Suvine periood on mõnus aeg valmistamaks värskeid köögivilju. Valmistamise variante on palju, kas grillida, marineerida, hapendada või siis hoopis minna kõige lihtsamat teed pidi ning hoopiski kodus pannil praadida. Mina valisin seekord selle viimase variandi, kus lähenesin nende valmistamisele veidike kummaliselt kummeli ja murulauguga. Köögiviljadeks valisin porgandid ja pastinaagid, kuna …

Loe lähemalt »

Beseekoogid sidunise kamakreemi ja maasikatega

Praegu on kõige ideaalsem maasikaaeg. Kodumaised maasikad hakkavad järjest rohkem valmis saama ning juba saab neid maitsvaid ja kodumaiseid maasikaid poelettidelt või turult. Minu selle aasta esimesed kodumaised maasikad tulid Solarise 0 korruse Merryberry letist ja kui juuni alguses neid sealt juba osta sain siis Poola või Kreeka maasikatega ei andnud …

Loe lähemalt »

Šokolaadine rullbiskviit, toorjuustutäidise ja värskete maasikatega

Rullbiskviit on mõnusalt kodune, kuid ääretult maitsev dessert. Mille valmistamine on lihtne ja jõukohane kõigile. Mina valmistasin seekord šokolaadi rullbiskviiti, mille täidiseks on mõnus toorjuustukreem, kuhu on lisatud veel hapukat lemon curd’i ja Alma Muah mustikamuffini koorejogurtit. Kõik see koos moodustab väga maitsva koosluse. Lisaks serveerisin juurde vahustatud vahukoort ja …

Loe lähemalt »

Rabarberi-banaanileib kaerajahust

Banaanileib on mujal maailmas juba aastakümneid olnud ülimalt populaarne maiuspala, mida süüakse nii hommikul, päeval kui ka õhtul. Kuid selles versioonis on lisatud ja asendatud osad komponendid kodumaiste toiduainetega nagu rabarber ja kaerajahu. Rabarberit peetakse esimeseks tõeliseks kevadekuulutajaks, millest saab valmistada maitsvaid kooke ja magustoite ning teisi häid toite. Miks …

Loe lähemalt »

Kodujuust puuviljade ja seemnetega

Sain ükspäev kauplusest nii maitsvaid mangosid, mis maitsesid täpselt nagu oleks kaugel aasias. Lisaks võtsin veel draakonivilja ja peale sutsuke oma õuna ja kaneeli tervisesegu ja te ei kujuta ette kui maitsev vahepala sealt välja tuli. Tegelt võib selline roog katta täiesti ka magustoidu rolli ja peale saab panna kohe …

Loe lähemalt »

1-2-3 Toorjuustuga beseekook maasikatega

Ma pidevalt kuulen kuidas arvatakse, et ma ainult oma aega köögis veedan ja muudkui uusi asju vaaritades päevi mööda saadan. Teate, ma pean teile pettumuse valmistama ja tõesti ma ei ole köögis nii palju oma ajast või kui siis mitte küpsetades ja vaaritades. Näen aga seda trendi, et inimesed otsivad …

Loe lähemalt »

Lasanjesupp, lisaks testin-maitsen-soovitan: Natur Compagnie tooted

Koostöös  ettevõttega Vilandra maitsesime erinevaid pakisuppe ja puljongeid kaubamärgilt Natur Compagnie. Mina kasutan toidutegemisel päris palju puljongikuubikute abikätt erinevate suppide, kastmete ja ahjuroogade maitsestamisel. Eelistades ükskord kuubiku varianti teinekord aga vedelat puljongi konsertraati. Muidugi hoolsamad ja tublimad kodukokkajad teevad ise valmis koduse puljongi, kuid kiirete ja lihtsate argiõhtute retseptide tarbeks …

Loe lähemalt »

Naadiomlett

  Võib kõlada uskumatult, kuid mitmed koduaias nuhtluseks olevad umbrohud võivad meie toidulauda oluliselt täiendada. Eestlastele ei ole naat ilutaim, vaid tüütu mururikkujast umbrohi. Kuid vähesed teavad, et juba keskajal oli see hinnatud toidu- ja ravimtaim imperaatorite toidulaual ja salajastes kloostriaedades. Naadilehtedel on raviomadused ja see maitseb hästi erinevates toitudes. …

Loe lähemalt »

Kamakreemi pannkoogirullid vaarikatega

Mulle meeldivad sellised väikesed suupisted. Miks mitte teha pannkookidest suupisteid kamakreemi ja vaarikatega. Uskuge mind, sellised suupisted kaovad laualt kiiremini kui oodata oskate Tegelt on meie majas nii, et üldiselt on pannkoogid mehe retseptuuris ja kui mina pean olude sunnil, nt kui meest ei ole pühap hommikul kodus, pannkooke tegema …

Loe lähemalt »

Bataadi ja käharkapsakrõpsud

Bataadi ja käharkapsakrõpsude valmistamine on lihtne ja tulemus äärmiselt maitsev. Bataadi mõnus magusus, muutub peale friteerimist ja soolaga maitsestamist eriti maitsvaks. Bataadikrõpsude valmistamisel tuleb silmas pidada paari olulist reeglit; mida õhemad viilud seda krõbedam on tulemus. Teiseks oluliseks teguriks on hoida õli õige temperatuuri juures, kui õli liiga kuum, siis …

Loe lähemalt »

Juustune kana-lillkapsavorm

Taas üks kiirelt ja lihtsalt valmiv kodune argiõhtu retsept. Mõnusalt juustune kana-lillkapsa ahjuroog, millele peekon ja sinihallitusjuust annavad kergelt soolaka meki. Maitseb hästi keedetud riisiga ning rohelise salatiga.  1 lillkapsapea100 gr suitsupeekonit300 gr broilerikinstuliha1 sibul3 küüslauguküünt1 pakk külmutatud Mehhiko segu1 spl vedelat kanapuljongit90 gr sinihallitusjuustu200 gr riivsjuustu3 dl vett Tükelda …

Loe lähemalt »

GOODWIN

…. Fun fact: Sõna GOODWIN tuleneb vanainglise sõnast „go-dwine”, mis algselt koosnes kahest iseseisvast sõnast: „go-d” oli tõlkes „hea“ ja „wine“ tähendas sõpra. .. Fun fact: The word “Goodwin” (the name of the restaurant) comes from the old English “Go-dwine,” consisting of “go-d” (“good”) and ‘wine” (“friend”). …. …. Goodwin Steakhouse oli …

Loe lähemalt »

Karulaugu-brokoli püreesupp

Tärkava kevade üks võimsamaid taimi on kindlasti karulauk, rahvakeelse nimega metsik küüslauk. See kasulik taim kasvab peaaegu terves Euroopas, Venemaal, Kaukaasias ning Aasias, kõige meelsamini niisketes lehtmetsades, eelistades varjulist kasvukohta. Karulauku kasvatatakse ka aedades. Seda kasutatakse peamiselt maitse- ja ravimtaimena. Söödavad on nii lehed, varred, sibulad kui ka õied. Rahvameditsiinist …

Loe lähemalt »

Salat koha chevichega

Kala on hinnatud tema tervislikkuse ja kerge seeditavuse tõttu. Soovitatav on seda süüa kahel või kolmel korral nädalas. Kuigi iseenesest valmib kala kiiresti, muudab töömahukas ettevalmistusprotsess kalaroogade valmistamise tülikaks. Proteiinide aspektist peetakse heaks kala aminohappelist koostist. Peale selle on kalarasva koostises oomega-3-rasvhappeid ja rasvlahustuvaid vitamiine D, A, E ja K. …

Loe lähemalt »

Kalkuniliha medaljonid ürdikartulite ja vadakukastmega

See on üks lihtsalt valmiv ja mõnusalt kodune roog. Seekord küpsetasin kalkuniliha medaljone, mille valmimine on kiire ja tulemus lihtsalt suurepärane. Kalkuniliha medaljonid on juba eelnevalt marineeritud ja maitsestatud ning eriti mõnusad on need grillil küpsetades. Sinna juurde serveerisin ahjus küpsetatud ürdikartuleid ja vadakukastet. Kes veel kunagi proovinud pole, siis …

Loe lähemalt »

Head blogi lugejad! Šokolaadimaa ja kohvitaevas on tänaseks valmiskirjutatud raamat, kust võib leida igasuguseid minu jaoks mingi aja jooksul huvitavana tundunud toite.  Tänaseks olen aga nii moraalsetel, globaalsetel kui tervislikel põhjustel keskendunud vegan toidule, järgides oma pikaaegset salaigatsust. Naudin seda ise ja püüan ka kaunilt pildile püüda.  Jälgige palun minu …

Loe lähemalt »

Täidetud portobello seen

Täidetud portobello seen on suurepäraselt maitsev roog, mida sobib valmistada nii ahjus kui ka grillil. Valmistamine on lihtne ning kiire ehk siis igati sobilik meie kevadesse, kus toiduvalmistamine peaks võimalik lihtne olema. Roa lihtsusele ei jää maitsed kuidagi alla, hoopis vastupidi, see on lihtsalt jumalik. Hõrk portobello seene maitse ja …

Loe lähemalt »

Juhtus, aga mitte juhuslikult

Olen siin nüüd viis päeva mõelnud, et kas kuulutan või mitte. Aga kuna hetke tuleb nautida, siis praegu tõesti on, mida nautida. Aga alustame pildireaga algusest ehk siis eelmise aasta septembrist, mil tegime taaskord suuremal hulgal õunamahla.  Veinitegemine võidab meie majas õunamahlast oma osa tänu sellele, et lihtsalt ei jõua …

Loe lähemalt »

Krõbedad kodujuustupirukad

No mida siis teha kui tuleb peale pirukaisu? Pirukaid muidugi Mind on juba oma nädal aega mingi imelik piruka või isegi saiakese isu vaevanud. Ma ei tea kas keha praegu kohaneb taas selle jahedama kliimaga ning nõuab lisaenergiat siis pirukate näol või mängib rolli siin ka peale reisi suurenenud treeningkoormusest …

Loe lähemalt »

Kukeseene pirukas ehk kuidas ma juba igatsen suve :)

Kukeseened küll veel valmis pole, aga alati saab suvise maitse meenutamiseks kasutada kas soolatud või külmutatud kukeseeni, samuti kukeseenemaitselisi lisandeid nagu näiteks uus Valio Viola kukeseene-ürdi maitseline sulatatud juust. Lisatäidiseks sobivad ühtviisi hästi nii suvikõrvits kui baklažaan, millest mina kasutasin mõlemat. Muna pole üldse vaja, sest sulatatud juust seob küpsedes …

Loe lähemalt »

Hõrk kalkuni rinnafilee köögiviljasalati ja viinamarja-basiilikukreemiga

Kalkuni rinnafilee on tõeliselt hõrk lihatükk, mida sobib valmistada nii lõunasöögiks, kui ka tervislikuks õhtusöögiks. Siin retseptis on kalkuni rinnafileed valmistatud väga lihtsalt viisil, kuid tulemus on tõeliselt maitsev. Juurde serveerisin tervisliku köögiviljasalatit, mida maitsestasin oliiviõli, sidrunimahla ja vähese meresoolaga. Kolmandaks oluliseks teguriks roa juures on värskendav viinamarja-basiilikukreem, mis on …

Loe lähemalt »

Mango – passioni värviline pühaderoog

Munadepühad peaksid olema pasha ja rohkete munadega, eks? Selkorral proovisin aga hoopis teistmoodi. Eks me mune ilmselt ikka ka värvime aga pasha asemel läksin kergema vastupanu teed ning võtsin kohupiimamaiuse ning täiendasin neid erinevate lisanditega, nii et valmis hoopis selline kaunite värvikombinatsioonide ja maitsvate lisanditega magusroog. Tõin Balilt kaasa ka …

Loe lähemalt »

Scotch eggs ehk Šoti munad

Scotch eggs ehk Šoti munad on populaarne Suurbritannia roog. Tegemist on vürtsikate hakklihapallidega, mis peidavad endas tervet keedetud muna.Suurbritannias on šoti mune võimalik osta paljudest sealsetest poodidest ja on väga head just piknikule kaasa võtmiseks. Lisaks sellele pakutakse šoti mune ka paljudes Suurbritannia pubides, kus neid serveeritakse dipikastmega ning need …

Loe lähemalt »

Tervislik rukkiburger

Kalkuni-rukkiburger on tervislikum variant burgerist. Kiudaineterikka kukli vahelt leiad tervisliku kalkunipihvi, lehtsalati, mõnusad isetehtud bataadi chipsid ning väga maitserikka ja koduse majoneesi. Kokku teeb see ühe väga maitserikka ning tervisliku burgeri. Kuna alanud on ka grillihooaeg, siis on see suurepäraseks roaks mida valmistada grillil.Head isu!2 rukkikuklitIse tehtud majonees:1 munakollaneMeresoola/pipartSidrunimahla veidikeViinamarjaseemneõliKalkunipihvid:250 …

Loe lähemalt »