Maitsed

Rabarberi-banaanileib kaerajahust

Banaanileib on mujal maailmas juba aastakümneid olnud ülimalt populaarne maiuspala, mida süüakse nii hommikul, päeval kui ka õhtul. Kuid selles versioonis on lisatud ja asendatud osad komponendid kodumaiste toiduainetega nagu rabarber ja kaerajahu. Rabarberit peetakse esimeseks tõeliseks kevadekuulutajaks, millest saab valmistada maitsvaid kooke ja magustoite ning teisi häid toite. Miks …

Loe lähemalt »

Kodujuust puuviljade ja seemnetega

Sain ükspäev kauplusest nii maitsvaid mangosid, mis maitsesid täpselt nagu oleks kaugel aasias. Lisaks võtsin veel draakonivilja ja peale sutsuke oma õuna ja kaneeli tervisesegu ja te ei kujuta ette kui maitsev vahepala sealt välja tuli. Tegelt võib selline roog katta täiesti ka magustoidu rolli ja peale saab panna kohe …

Loe lähemalt »

1-2-3 Toorjuustuga beseekook maasikatega

Ma pidevalt kuulen kuidas arvatakse, et ma ainult oma aega köögis veedan ja muudkui uusi asju vaaritades päevi mööda saadan. Teate, ma pean teile pettumuse valmistama ja tõesti ma ei ole köögis nii palju oma ajast või kui siis mitte küpsetades ja vaaritades. Näen aga seda trendi, et inimesed otsivad …

Loe lähemalt »

Lasanjesupp, lisaks testin-maitsen-soovitan: Natur Compagnie tooted

Koostöös  ettevõttega Vilandra maitsesime erinevaid pakisuppe ja puljongeid kaubamärgilt Natur Compagnie. Mina kasutan toidutegemisel päris palju puljongikuubikute abikätt erinevate suppide, kastmete ja ahjuroogade maitsestamisel. Eelistades ükskord kuubiku varianti teinekord aga vedelat puljongi konsertraati. Muidugi hoolsamad ja tublimad kodukokkajad teevad ise valmis koduse puljongi, kuid kiirete ja lihtsate argiõhtute retseptide tarbeks …

Loe lähemalt »

Naadiomlett

  Võib kõlada uskumatult, kuid mitmed koduaias nuhtluseks olevad umbrohud võivad meie toidulauda oluliselt täiendada. Eestlastele ei ole naat ilutaim, vaid tüütu mururikkujast umbrohi. Kuid vähesed teavad, et juba keskajal oli see hinnatud toidu- ja ravimtaim imperaatorite toidulaual ja salajastes kloostriaedades. Naadilehtedel on raviomadused ja see maitseb hästi erinevates toitudes. …

Loe lähemalt »

Kamakreemi pannkoogirullid vaarikatega

Mulle meeldivad sellised väikesed suupisted. Miks mitte teha pannkookidest suupisteid kamakreemi ja vaarikatega. Uskuge mind, sellised suupisted kaovad laualt kiiremini kui oodata oskate Tegelt on meie majas nii, et üldiselt on pannkoogid mehe retseptuuris ja kui mina pean olude sunnil, nt kui meest ei ole pühap hommikul kodus, pannkooke tegema …

Loe lähemalt »

Bataadi ja käharkapsakrõpsud

Bataadi ja käharkapsakrõpsude valmistamine on lihtne ja tulemus äärmiselt maitsev. Bataadi mõnus magusus, muutub peale friteerimist ja soolaga maitsestamist eriti maitsvaks. Bataadikrõpsude valmistamisel tuleb silmas pidada paari olulist reeglit; mida õhemad viilud seda krõbedam on tulemus. Teiseks oluliseks teguriks on hoida õli õige temperatuuri juures, kui õli liiga kuum, siis …

Loe lähemalt »

Juustune kana-lillkapsavorm

Taas üks kiirelt ja lihtsalt valmiv kodune argiõhtu retsept. Mõnusalt juustune kana-lillkapsa ahjuroog, millele peekon ja sinihallitusjuust annavad kergelt soolaka meki. Maitseb hästi keedetud riisiga ning rohelise salatiga.  1 lillkapsapea100 gr suitsupeekonit300 gr broilerikinstuliha1 sibul3 küüslauguküünt1 pakk külmutatud Mehhiko segu1 spl vedelat kanapuljongit90 gr sinihallitusjuustu200 gr riivsjuustu3 dl vett Tükelda …

Loe lähemalt »

GOODWIN

…. Fun fact: Sõna GOODWIN tuleneb vanainglise sõnast „go-dwine”, mis algselt koosnes kahest iseseisvast sõnast: „go-d” oli tõlkes „hea“ ja „wine“ tähendas sõpra. .. Fun fact: The word “Goodwin” (the name of the restaurant) comes from the old English “Go-dwine,” consisting of “go-d” (“good”) and ‘wine” (“friend”). …. …. Goodwin Steakhouse oli …

Loe lähemalt »

Karulaugu-brokoli püreesupp

Tärkava kevade üks võimsamaid taimi on kindlasti karulauk, rahvakeelse nimega metsik küüslauk. See kasulik taim kasvab peaaegu terves Euroopas, Venemaal, Kaukaasias ning Aasias, kõige meelsamini niisketes lehtmetsades, eelistades varjulist kasvukohta. Karulauku kasvatatakse ka aedades. Seda kasutatakse peamiselt maitse- ja ravimtaimena. Söödavad on nii lehed, varred, sibulad kui ka õied. Rahvameditsiinist …

Loe lähemalt »

Salat koha chevichega

Kala on hinnatud tema tervislikkuse ja kerge seeditavuse tõttu. Soovitatav on seda süüa kahel või kolmel korral nädalas. Kuigi iseenesest valmib kala kiiresti, muudab töömahukas ettevalmistusprotsess kalaroogade valmistamise tülikaks. Proteiinide aspektist peetakse heaks kala aminohappelist koostist. Peale selle on kalarasva koostises oomega-3-rasvhappeid ja rasvlahustuvaid vitamiine D, A, E ja K. …

Loe lähemalt »

Kalkuniliha medaljonid ürdikartulite ja vadakukastmega

See on üks lihtsalt valmiv ja mõnusalt kodune roog. Seekord küpsetasin kalkuniliha medaljone, mille valmimine on kiire ja tulemus lihtsalt suurepärane. Kalkuniliha medaljonid on juba eelnevalt marineeritud ja maitsestatud ning eriti mõnusad on need grillil küpsetades. Sinna juurde serveerisin ahjus küpsetatud ürdikartuleid ja vadakukastet. Kes veel kunagi proovinud pole, siis …

Loe lähemalt »

Head blogi lugejad! Šokolaadimaa ja kohvitaevas on tänaseks valmiskirjutatud raamat, kust võib leida igasuguseid minu jaoks mingi aja jooksul huvitavana tundunud toite.  Tänaseks olen aga nii moraalsetel, globaalsetel kui tervislikel põhjustel keskendunud vegan toidule, järgides oma pikaaegset salaigatsust. Naudin seda ise ja püüan ka kaunilt pildile püüda.  Jälgige palun minu …

Loe lähemalt »

Täidetud portobello seen

Täidetud portobello seen on suurepäraselt maitsev roog, mida sobib valmistada nii ahjus kui ka grillil. Valmistamine on lihtne ning kiire ehk siis igati sobilik meie kevadesse, kus toiduvalmistamine peaks võimalik lihtne olema. Roa lihtsusele ei jää maitsed kuidagi alla, hoopis vastupidi, see on lihtsalt jumalik. Hõrk portobello seene maitse ja …

Loe lähemalt »

Juhtus, aga mitte juhuslikult

Olen siin nüüd viis päeva mõelnud, et kas kuulutan või mitte. Aga kuna hetke tuleb nautida, siis praegu tõesti on, mida nautida. Aga alustame pildireaga algusest ehk siis eelmise aasta septembrist, mil tegime taaskord suuremal hulgal õunamahla.  Veinitegemine võidab meie majas õunamahlast oma osa tänu sellele, et lihtsalt ei jõua …

Loe lähemalt »

Krõbedad kodujuustupirukad

No mida siis teha kui tuleb peale pirukaisu? Pirukaid muidugi Mind on juba oma nädal aega mingi imelik piruka või isegi saiakese isu vaevanud. Ma ei tea kas keha praegu kohaneb taas selle jahedama kliimaga ning nõuab lisaenergiat siis pirukate näol või mängib rolli siin ka peale reisi suurenenud treeningkoormusest …

Loe lähemalt »

Kukeseene pirukas ehk kuidas ma juba igatsen suve :)

Kukeseened küll veel valmis pole, aga alati saab suvise maitse meenutamiseks kasutada kas soolatud või külmutatud kukeseeni, samuti kukeseenemaitselisi lisandeid nagu näiteks uus Valio Viola kukeseene-ürdi maitseline sulatatud juust. Lisatäidiseks sobivad ühtviisi hästi nii suvikõrvits kui baklažaan, millest mina kasutasin mõlemat. Muna pole üldse vaja, sest sulatatud juust seob küpsedes …

Loe lähemalt »

Hõrk kalkuni rinnafilee köögiviljasalati ja viinamarja-basiilikukreemiga

Kalkuni rinnafilee on tõeliselt hõrk lihatükk, mida sobib valmistada nii lõunasöögiks, kui ka tervislikuks õhtusöögiks. Siin retseptis on kalkuni rinnafileed valmistatud väga lihtsalt viisil, kuid tulemus on tõeliselt maitsev. Juurde serveerisin tervisliku köögiviljasalatit, mida maitsestasin oliiviõli, sidrunimahla ja vähese meresoolaga. Kolmandaks oluliseks teguriks roa juures on värskendav viinamarja-basiilikukreem, mis on …

Loe lähemalt »

Mango – passioni värviline pühaderoog

Munadepühad peaksid olema pasha ja rohkete munadega, eks? Selkorral proovisin aga hoopis teistmoodi. Eks me mune ilmselt ikka ka värvime aga pasha asemel läksin kergema vastupanu teed ning võtsin kohupiimamaiuse ning täiendasin neid erinevate lisanditega, nii et valmis hoopis selline kaunite värvikombinatsioonide ja maitsvate lisanditega magusroog. Tõin Balilt kaasa ka …

Loe lähemalt »

Scotch eggs ehk Šoti munad

Scotch eggs ehk Šoti munad on populaarne Suurbritannia roog. Tegemist on vürtsikate hakklihapallidega, mis peidavad endas tervet keedetud muna.Suurbritannias on šoti mune võimalik osta paljudest sealsetest poodidest ja on väga head just piknikule kaasa võtmiseks. Lisaks sellele pakutakse šoti mune ka paljudes Suurbritannia pubides, kus neid serveeritakse dipikastmega ning need …

Loe lähemalt »

Tervislik rukkiburger

Kalkuni-rukkiburger on tervislikum variant burgerist. Kiudaineterikka kukli vahelt leiad tervisliku kalkunipihvi, lehtsalati, mõnusad isetehtud bataadi chipsid ning väga maitserikka ja koduse majoneesi. Kokku teeb see ühe väga maitserikka ning tervisliku burgeri. Kuna alanud on ka grillihooaeg, siis on see suurepäraseks roaks mida valmistada grillil.Head isu!2 rukkikuklitIse tehtud majonees:1 munakollaneMeresoola/pipartSidrunimahla veidikeViinamarjaseemneõliKalkunipihvid:250 …

Loe lähemalt »

ÖÖBIKU

…. Ööbiku Gastronoomiatalu sündis lihtsast, suvisest pop-up restoranist vanas aiamajas/garaažis, mis tänu suurele edule aastaringselt käima lükati. Talurestorani peremees ja peakokk on Ants Uustalu – mees, kellega Ööbiku talu ühes rütmis elab ja hingab. Antsu ja Ööbiku lugu kõlab isegi pisut muinasjutuliselt, sest vana rehielamu stiilis talu ostusoov sai mõeldud enne hoonet seestpoolt …

Loe lähemalt »

Ahvileib juustuga

Ma olen juba pikemat aega piilunud Pinteresti vahenduselt erinevaid monkey bread retsepte. Ahh, et mis see on? No põhimõtteliselt minu loogika järgi pärmitaigna-juustupirukad, mis on küpsetatud koos ühes vormis. Ja nagu megahea asi on. Muidugi mitte küll väga taljesõbralik aga need kõige patusemad asjad ongi tavaliselt just kõige paremad ju. Peale esimest katsetust …

Loe lähemalt »

Mustika-banaani-chia jogurtijäätis

Kuna Valio Alma on oma tootearenduses läinud loomulikku teed pidi ja vähendanud ühes oma armastatuimas jogurtis valge suhkru sisaldust, muutmaks seda tervislikumaks, siis otsustasin omalt poolt ideed veelgi laiendada. Lisades banaani, vahukoort ja muid meelepäraseid lisandeid ja nähes minimaalselt vaeva, saab suurepärase jogurtijäätise. Jäätisemasina kasutamine on muidugi boonus, aga pole …

Loe lähemalt »

Puuvilja-pähklikook speltajahust

Mul on üks klassikaline ameerikapärane koogiraamat, kus kõik koogid nõretavad võist, valgest suhkrust ning rafineeritud nisujahust. 🙂 Kuna need komponendid mind väga enam ei kõneta, aga vana kooli kokaraamatute kasutamine iseenesest tekitab kuidagi hea tunde, siis tegin nii nagu ma ikka alati teen – kohandasin retsepti, seekord ikka üsna põhjalikult. …

Loe lähemalt »

Pitsa lihapallide ja basiilikuga

Pitsa valmistamine on alati hea idee, eriti kui sõbrad külla tulevad. Pitsa peale võib alati kindel olla, üldjuhul söövad seda kõik. Kuid üheks olulisemaks teguriks, et pitsa hea tuleks on pitsapõhi. Selles postituses jagan teiega retsepti, mille pitsapõhi toimib alati ja pitsakate on lihtsalt suurepärane! 🙂Pitsapõhi:125 ml käesooja vett8 g …

Loe lähemalt »

Kuidas valmistada broileriliha?

Täna toon teieni mõned õpetused, kuidas valmistada broileriliha. Räägime täpsemalt, mille jaoks millist jaotustükki kasutada, milliseid küpsetamise tehnikaid kasutusele võtta ja lõpetuseks, mida neist valmistada.Nagu arvata võib on kõik meist kokku puutunud broilerilihaga ja teavad täpselt, et kõige populaarsem linnuliha toode meie poelettidel on just broilerifilee. Tõsi, ka minu esimesed …

Loe lähemalt »

Kookospiimas hautatud köögiviljad

Mina sain hiljuti teada põnevast nipist, mida kasutada kartulipüree valmistamisel. Nimelt pidavat profikokad keetma kartulid juba piima sees ja vett üldse mitte kasutama. Muidu traditsiooniliselt ju ikka justkui keedad kartulid vees pehmeks, siis kurnad ära, lisad kuuma piima ning tambid pudruks. Aga Maire Suitsu uuest raamatust “Millest kokaraamatutes ei räägita” …

Loe lähemalt »

Vana hea cheesecake uues kuues

Selle koogi võtsin omaenda hiljutisest retseptivaramust, aga tuunisin ta hõrgumaks, kaasaegsemaks, tervislikumaks. Samuti püüdsin leida variandid, kuidas paraku üsna kergesti vormi kaotav ja voolama hakkav kook muuta stabiilseks naturaalsete komponentide abil. Algselt oli ta kohvikook šokolaadilisandiga (piimašokolaadi), nüüd aga tummine tumeda šokolaadikook ilma kohvita. 🙂 Tumeda šokolaadi toorjuustukook 20 cm …

Loe lähemalt »

Valge šokolaadi mousse

Valge šokolaadi mousse on prantslaste poolt väljamõeldud magustoit, mis on tõeliselt hõrk ja õhuline suutäis. Selles retseptis on lisatud juurde ka Valio Viola naturaalset sulatatud juustu, mis annab mousse-le kergelt juustuse maitse. Tõeliselt suurepärane kombinatsioon headest maitsestest! Serveerimisel kasuta hapukaid marju, näiteks pohlasid, kuna mousse ise on parajalt magus. 🙂 …

Loe lähemalt »

Riivleiva toorjuustukook marjadega

Riivleib ja toorjuustukreem koos marjadega on imeline kooslus. Selliseid riivleiva ja kreemidega magustoite on tehtud palju ning mõte koogile kerkis üles puhtjuhslikult. Oluline on siinkohal vahukoort mitte eelenvalt vahustada sest muidu jääb toorjuustu kreem liiga tihke ning on riivleivale pisut keeruline määrida. Hea oleks lasta koogil vähemalt ööpäev või isegi …

Loe lähemalt »

Valgurikas šokolaadipuding

Kuigi toidupoes on igasuguste pudingute ja piimatoodetest magustoite väga lai valik, eelistan mina ikkagi valmistada neid ise. Sellisel juhul ma tean mis seal sees on ning kui palju suhkrut ja muud vajalikku ma tegelikult sinna sisse panen. Valgurikkus selles retseptis tuleb kodujuustust, mis blenderdades annab väga mõnus ja kreemise tulemuse. …

Loe lähemalt »

Šokolaadikook sulajuustukreemi, kirsside ja pähklise šokolaadiglasuuriga

See on üks mõnusalt rikkalik šokolaadikook, mille täidiseks on sulajuustukreem ja hapukad kirsid. Kõige lõpuks ehib kooki pähkline šokolaadiglasuur. Seda kooki iseloomustavad puhtad ja omapäraselt intensiivsed maitsed, mis toimivad koos lihtsalt täiuslikult. Kusjuures see kook valmib üllatavalt lihtsalt ja kiirelt. Proovi ise järgi! 😉Biskviit: 2 x 24 cm koogivorm1 avokaado …

Loe lähemalt »

Vaesed rüütlid

Kes meist ei oleks kunagi söönud vaeseid rüütleid?! Ma usun, et seda on söönud kõik. Seda on lihtsalt nii lihtne valmistada ja maitsevad tõeliselt hästi. Hea nostalgia laks igaljuhul! Proovi järele! 🙂Vaesed rüütlid:4 viilu röstsaia2 muna1,25 dl piimaSuhkrutKaneeliVõid praadimiseksKreeka jogurtikreem:Kreeka jogurtitKondenspiimaServeerimiseks:TuhksuhkrutKaneeliVaarikaidTumedat šokolaadiValmista kõigepealt vaesed rüütlid. Selleks klopi kausis muna suhkruga lahti, …

Loe lähemalt »

Tervislik avokaado-kanafilee einevõileib

Avokaado-kanafilee einevõileib on suurepärane igaks toidukorraks. Eriti hästi sobib see kiireks lõunasöögiks, mille võid valmis teha juba päeva varem. Seda võileiba on lihtne valmistada ning maitseb tõeliselt hästi.0,5 tk baguette saiaOliiviõliVõid 82%1 Rannamõisa broilerifileeo,5 avokaado viljalihaKirsstomateidKurkiMelonitParmesani juustuSoola/pipartBasiilikukaste:15 basiiliku lehteOliiviõliSidrunimahlaSoolaLõika baguette pooleks ja siis omakorda veel pikuti pooleks ning prae baguette …

Loe lähemalt »

Rikkalik hommikusöök naistepäevaks! 

Mees, üllata naistepäeval oma kallimat rikkaliku hommikusöögiga!Frittata on Itaalia munaroog, mis on sarnane omletile, kuid frittatat küpsetatakse ahjus ja täidis on kordades rikkalikum, kui omletil. Igatahes see on üks väga rikkalik ja tõeliselt maitsev hommikusöök. Selle valmistamine on väga lihtne ning valmib kiirelt.Mõnusat kokkamist!Lihapallid: 300 g hakitud kalkuni rinnaliha 1 tl teralist …

Loe lähemalt »

Tervislik avokaado-kanasalat

Avokaado-kanasalat on üks väga tervislik kõhutäis, kus leidub peale avokaado ja kanafilee veel palju tervislike komponente. Mõnusalt maitsekas ja mahlane kanafilee ning avokaadopüree sobivad kokku imeliselt. Kusjuures selle salati valmistamine käib kiirelt ja ei nõua erilisi pingutusi.Proovi järgi!:)Avokaadokreem:2 avokaadotsoolasidrunimahlaSalat:0,5 õuna (granny smith)4 redist0,5 tk värsket kurkiMungoa idusiVärsket tilliPaprika-juustukattega kana:40 g …

Loe lähemalt »

Lõuna karbist ehk lõunasöök tööle kaasa -kuskussi kreveti salat

Kunagi ma olin õnnistatud ja töötasin ettevõtetes, kus lõunasöögi võimalus oli kaetud nii öelda omapere toitlustamisega ettevõtte siseselt, sest oli olemas restoran, kes-mis ilusti iga jummala päev valmistas menüü supp-praad-magustoit (jah oli ka kordi, kus need kõik kolm olid ühes toidus sees, nii öelda supramag nagu Kessu ja Tripi etenduses) …

Loe lähemalt »

Kuidas valmistada pardi rinnafileed?

Üha enam populaarsust koguv pardiliha on tõeliselt maitsev, kui seda hästi valmistada oskad. Tõsi, pardi rinnafileega on parajalt raske ringi käia. Põhiliseks probleemiks on õige küpsusastme saavutamine ja liha mitte üleküpsetamine. Pardiliha puhul kehtib üks väga tähtis reegel – pardiliha ei kannata suurt kuumust! Teiseks väga oluliseks teguriks on soolalahus, …

Loe lähemalt »

Muna ja kodujuustusalat paljudeks võimalusteks

Kiluvõileivad on selleks aastaks söödud Täna on paljudel kindlasti veel menüüs hernesupp ja vastlakuklid. Küll aga ilm on juba kevadine ja pole kaugel ka kevadpühad, kus mune jääb rohkem üle kui korraga süüa jõutakse. Tänane retsept on ajendatud minu Eesti Vabariigi aastapäeva järgsest mõttest, kui kappi jäid alles kiluvõileibade peale …

Loe lähemalt »

Karri lillkapsa ja kikerhernestega

Kikerhernekarri on praegusel pimedal ja niiskel talveilmal ideaalne roog. Karripasta vürtsid soojendavad keha seestpoolt, kookospiim tasakaalustab pisut vürtside maitset ja annab rammusust ning kikerherned koos lillkapsaga lisavad toiteväärtust ja kiudainerikkust. Kikerherne teadlik tarbimine on suurenenud just viimastel aastatel hummuse ehk kikerhernepasteedi laia levikuga, kuid tegelikult saab kikerherneid kasutada ka erinevates …

Loe lähemalt »

Pidupäeva ahjubroiler

 Pidupäeva toidulauale sobib imehästi üks imelihtsalt valmiv ahjubroiler, mille juurde on serveeritud krõbedaid kartuleid, sinihallitusjuustu kastet ning veidike moodsamat basiilikukreemi. See kõik koos on midagi tõeliselt head.  Ahjubroileri valmistamine on suurepärane idee, kuna seda on lihtne valmistada ja sellest saab söönuks terve pere ning tulemus on erakordselt mahlane. Selleks, et …

Loe lähemalt »

Spinati ja mozzrella täidisega kalkuniliharullid

Spinati ja mozzrella täidisega kalkuniliharullid on maitsev ja lihtne argipäeva roog. Spinat ja mozzarella juust sobivad rulli täidiseks ideaalselt. Hoiavad liha mahlasena ja annavad suurepärase maitse. Ahjujuurviljadeks kasutasin eri värvi porgandeid ja kartulit, mis on tükeldatud peenikesteks ribadeks ning seejärel röstisin ahjus hästi krõbedaks . Kirsiks tordil on seenekaste, mille …

Loe lähemalt »

Pühade ahjubroiler

Pidupäeva toidulauale sobib imehästi üks imelihtsalt valmiv ahjubroiler, mille juurde on serveeritud krõbedaid kartuleid, sinihallitusjuustu kastet ning veidike moodsamat basiilikukreemi. See kõik koos on midagi tõeliselt head. Ahjubroileri valmistamine on suurepärane idee, kuna seda on lihtne valmistada ja sellest saab söönuks terve pere ning tulemus on erakordselt mahlane. Selleks, et broiler …

Loe lähemalt »

Vürtsikad kanaampsud

Jätkuks eelmisele snäki postitusele veel üks ja minu isiklik lemmik – vürtsikad kanaampsud.  Ja pilti vaadates tuleb ikka homme üks snäkiralli teha. Need vürtsikad kanaampsud sobivad imehästi ka salatisse, lisandiks väike tomat, kurk, jääsalat ning meelepärane kaste.  2 kanafileed (u. 300 gr)soola, pipart, broilerimaitseainet2 spl magusat tšillikastet1-2 tl barbeque kastetõli …

Loe lähemalt »

Sibularõngad

Kui meil on tavaliselt filmiõhtud sellised snäkke täis õhtud, kus kohast muuseas on pärit ka antud retseptiidee (või, mis nii suur idee see ongi, sest sibularõnga retsepte on üllitanud ju teised blogid ja retsepiautorid nii või naa) … siis korraliku snäki kategooriasse kuuluvad sibularõngad tõesti. Kuigi ma ise mitte üldse …

Loe lähemalt »

Sõbrapäev on kohe-kohe tulekul ja selle puhul tegime Teile ühe väikese retseptivaramu, millega sobiks enda lähedasi üllatada. Retseptid koosnevad eelroast, pearoast ja desserdist, mis on loomulikult ka väga maitsvad. Lisaks on retseptid lihtsalt valmistatavad ja silmas pidades sõbrapäeva, siis ka parajalt luksuslikud. Rohkemate toitude valmistamise korral on alati ka oht …

Loe lähemalt »

LA TABLA

Kas ka Sinuni on jõudnud kellegi kiitev kommentaar La Tabla värskete tacode kohta? Kiire info liikumine viis ka meie teed La Tablasse, kus tahtsime ikkagi teada saada, mis nendes tacodes nii erilist on. Positiivseks üllatuseks oli just maitsete varieeruvus – omamoodi ja läbimõeldud kooslused! Saadaval neli erinevat tacot, millest oleme teinud siia …

Loe lähemalt »

Pasta pardiliha ja päikesekuivatatud tomatipestoga

Pasta pardiliha ja päikesekuivatatud tomatipestoga on tõeline maitseealmus. Kui tavapäraselt on inimestele väga populaarne kanapasta, siis soovitan pastasõpradel proovida ka pardipasta varianti. Selle retsepti järgi tuleb pasta väga hõrk. Pesto rosso ehk päikesekuivatatud tomatipesto annab pastale mõnusa särtsu juurde ja see toimib suurepäraselt! Retseptis on kasutatud tavaliste nisujahu spagettide asemel …

Loe lähemalt »

Sinimerekarbid punase veini kastmes

Eestlaste toidulaual on kala olnud juba tuhandeid aastaid. Samuti on andmeid vähkide tarbimise kohta. Teistele mereandidele on hakatud tähelepanu pöörama alles viimasel ajal, kui kõike on poest võimalik saada. Suhteliselt tasukohase hinna ning meeldiva maitsega on kergestiseeditavad sinimerekarbid. Karpe müüakse värskelt või omas mahlas ehk soolvees pakendatuna. Värskeid karpe ostes …

Loe lähemalt »

…. Ka Eesti vanasõna “Küll nälg tööle õpetab” annab märku sellest, et tööga on võimalik kustutada isegi Näljase Neliku lõppematu nälg! Lubage esitleda – kätte jõudis see päev, kus tuli käed ise jahuseks teha ja panna proovile oma kokkamisoskused, sest külas oli igati vägev ja hakkaja kokk Kristian Neemela!  Kristian …

Loe lähemalt »

Pehmed aurukuklid

Need on hiinapärased aurukuklid, mis igati sobivad Hiina uusaasta tähistamiseks. Aurukuklid on konsistentsilt väga pehmed ja mahlased. Kuklite vahele sobib lisada näiteks magusas marinaadis kanaliha ja värskeid köögivilju. Suurepärane kooslus! 😉Aurukuklid:45 g võid165 g piima7 g kuivpärmi360 g nisujahu35 g suhkrut5 g soola2 g soodat2 g küpsetuspulbritMagus glasuur kanafileele:50 g …

Loe lähemalt »

Matcha kohupiimakook

See kook on huvitav kombinatsioon, kus idamaine kohtub põhjamaisega. Piparkookidest küpsisepõhi ning täidises olev vaarika kohupiimakreem ning mango passioni maitsed on ühendatud jaapani matcha tee pulbriga, mille oma sahtlist leidsin. Ma ilmselt olen selle ostnud just toitudele huvitavama väljanägemise andmiseks, kuid siiani ei ole ma miskipärast seda kasutanud. Hakkasin siis …

Loe lähemalt »

Espresso šokolaadikook

See on kook šokohoolikutele. Mõnusalt magus, luksusliku väljanägemisega ja rohkem sõnu polegi vaja. Selle koogi kõrvale sobib serveerida tass kanget espressot, mis neutraliseerib seda magusat suutäit. Mina kasutasin retseptis väikeseid koogivorme, kuna mulle meeldivad kõrged koogid ja nendega on seda kõige mõistlikum teha. Loomulikult võib seda kooki ka suurtemates vormides teha, …

Loe lähemalt »