Avaleht / Elu / Arvamusblogid / MIDA VEGAN SÖÖB

MIDA VEGAN SÖÖB

Rääbu on end lahkelt arvutiekraani ette lamaskile seadnud ja mina mõtlesin paar rida kirja panna. Aga ma ei saa vist eriti midagi siin toksida, sest Rääps on liialt armastusväärne, et talle mitte tähelepanu anda. // krussitamise paus // Ookei. Nii, sellega sai nüüd asi ühele poole. Täna ma tahtsin teha ühe ülevaatliku fotopostituse teemal mida vegan sööb näidates mõningate fotoklõpsudega minu igapäevaelu läbi toiduperspektiivi.

image

Burger! Kuna ma kolin pooleks aastaks Eestist ära, siis natuke kurb on jätta oma lemmikud toidud maha. Selle leevendamiseks olen proovinud koduste vahenditega neid ise järele teha. Näiteks selle burgeriteoga tahtsin ma teha rebitud bataati Vegmachine moodi. Päris mõnus tuli, kuigi eks Maarja teeb ikka miljon korda paremini. Vot ei teagi, mis saladusi ta selle valmistamiseks kasutab… Üht teist lemmiktoitu, Gengöögi ränduriburgerit, proovisin ka paar nädalat tagasi ise teha. Selle kodukootud retsepti leiab siit

image

Kuskuss! Siin üks 100% zero waste söögitegemine lahtiselt ostetud kuskussi, šampiljonide, maapähklite, kirsstomatite, naadi, paprika, õli ja ohtrate maitseainetega. 

image

Igasugused erinevad vahepalad on pähklid, küpsised, kummikommid – seda mida oma kotiga osta saab. Lahe avastus Rimist: Skittleseid müüakse lahtiselt. Väga naljakas iseenesest. Skittleseid saab, aga selliseid igapäevatoiduaineid nagu kaerahelbed või suhkur ei saa. 

image

Supitegu. Päris palju oleme teinud erinevaid suppe. Seekord läätsesupp kartuli, lillkapsa ja porgandiga. Tahaks väga veganiseeritud frikadellisuppi proovida või ise teha, huvitav, aga kuidas? Kas oled katsetanud?

image

Pesto, pesto, pesto. Pestot leiva peale ja pestot pasta sisse. Üks lihtsamaid zero waste võileivakatteid  üldse. Kui mul oleks vaid ahi, teeksin leiba ise. Minu lemmik retsep on see.

image

Viimase aja lemmikuid magustoite on chia seemnetega pudingud. Ükpäev keerasin ühe eriti hea magustoidu kokku kookoseiirisega (müüakse Solarises), sojajogurti, kiivi ja õhitud hirsiga. Ahjaa, ja õhtuti, kui mul tuleb rammusa magusa isu, siis ma teen omale paar soolakaramelli pannkooki. Njämm. Muide, just neid soolakaramellipannukaid saab järgmisel teisipäeval Kunstitudengite kirbuturult, kus on end sisse sättinud ka kaks pop-up kohvikut ISU ja Kohv(r)ik. Võta oma karp kaasa!

image

Ühe enam vähem pakendivaba poodlemise saak. Käisime Tartu turul ja Biomarketis. Vaata kui pirakas see mahepaprika on! 

image

Läätsemöks Laurise stiilis. Ta teeb alati selliseid pajarooge, kuhu sisse läheb seda, mida kapis on.

image

Suur kuhi pastasalatit! Suvisel ajal teeme päris palju pastasalateid, sest neid on lihtne valmistada. Pane vaid pasta keema, rösti päevalilleseemned ja ülejäänud koostisosad sega juurde (retsept). Kui grillimiseks aga läheb, passib selle salati juurde ideaalselt täidetud grillsuvikõrvitsa mopsud. Ootan juba selle suve esimest grillampsu!

originaalpostitus

identicon
Nullkulu on mõttelaad, visioon, elustiil, eesmärk. Nullkulu on nulltolerants prügi suhtes ehk jätkusuutlikkus terves tarbimisahelas.

Loe samast kategooriast

Tulemas uued koolitused

Vahel mõtlen, et tahaks ka kuulus blogija olla, siis ma saaks panna mingi kohviku kinni …