Avaleht / Maitsed / Kokandusblogid / Mustsõstra toorjuustukook – parim kook jõuludeks

Mustsõstra toorjuustukook – parim kook jõuludeks

Jõulud on kohe ukse ees ning mida siis soovitada jõuludeks. Soolaste toitude osas tundub et pole üldse mõtet erinevaid soovitusi jagada kuna traditsioonide kohaselt on jõululaual ikka kartul, hapukapsas, verivorst ja sealiha. Ei teagi kas mul endal ka sellel aastal sest kohe üldse mingi lihatoit ei isuta aga näis, mis tunne jõulude ajal on. Üldiselt viimasel ajal ma enda toitumise osas ei oska kohe üldse planeerida sest keha küsib nii erinevaid toite ja kui olen mingi toidu teatud päevaks planeerinud siis keha võib samal päeval selle hoopis “vilistada” ja anda märku et nüüd on vaja hoopis midagi vürsist süüa vmt. Seega mina olenemata inimesest soovitan kuulata oma keha märguandeid et pakkuda talle just seda rooga mida ta sellel hetkel küsib. Kuigi pean tõdema et kõikidel ei ole oma keha märkide lugemisega nii kerget sinasõprust, siis nendele võib soovitada jätkata traditsioonidega ja lihtsalt mõistlikkuse piirides süüa 🙂

Magustoit on tavaliselt jõulude ajal selline roog mis ei enamasti ei ole traditsiooniline – noh muidugi välja arvatud piparkoogid aga täna pakun sellise kerge ning õrnalt hapuka alatooniga mustsõstra toorjuustukoogi, mis ei sisalda üldse lisatud suhkrut, vaid kogu koogi magusus tuleb marjadest ja ka valgest šokolaadist. Seetõttu on kook ka kergem ja seedimisele pisut sõbralikum. Loomulikult, kui keegi soovib sellele suhkrut juurde lisada, ei ole see keelatud aga sellises versioonis on minu meelest just piisavalt värske amps, peale rammusat jõulupraadi.

Kauneid jõule teile kõigile ning nautige seda aega et olla koos oma armsate inimestega. Olge kohal igas hetkes nii oma mõtetes, väljaütlemistes kui ka kogu kehas siis võite märgata, et sel aastal võivad jõulud olla hoopis teistsugused ja meeldejäävamad.

kook 6-le:
Põhi:
100 g digestive küpsiseid
50 g piparkooke
50 g võid

Täidis:
600 g Otto maitsestamata toorjuustu
300 g külmutatud mustsõstraid
200 g valget šokolaadi nt (Ritter Spordi tervete metspähklitega)
3 lehtželatiini

1) Purusta küpsised ja piparkoogid ning sega sulatatud võiga. Suru küpsisemass 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ning tõsta täidise valmimise ajaks külmkappi.
2) Purusta blenderis mustsõstrad. Kui marjad on veel külmunud võid lisada 100 ml kuuma vett.
3) Pane želatiinilehed külma vette paisuma. Samal ajal sulata valge šokolaad. Mikserda kokku toasoe toorjuust, purustatud mustad sõstrad ja sulatatud valge šokolaad ja sega ühtlaseks. Pigista paisunud želatiinilehed üleliigsest veest kuivaks ning sulata lehed väheses keemiseni kuumutatud vees, lisa paar tl täidist sulanud želatiini sisse ning sega ühtlaseks, vala segu ülejäänud täidise hulka ning sega kiirelt läbi. Vala täidis küpsisepõhjale, silu ühtlaseks ning aseta külmkappi tahenema.
Enne serveerimist kaunista meelepäraselt (minul peale kaunistuseks pandud kookoslaaste ja külmutatud mustsõstraid)



originaalpostitus

Loe samast kategooriast

Grillitud köögiviljavardad punase veini kastme marinaadis

Kindlasti enamusel meist on jaanipäeval laual hulganisti grill-liha, -kana ja/või -kala (kui ilm muidugi grillimist …