Avaleht / Maitsed / Kokandusblogid / Riivõunakook

Riivõunakook

Keset kevadet on täiesti normaalne, kui sul tuleb õunakoogi isu. Veel enne korralikku rabarberi hooaega on see ju täitsa ok. Mis siis muud kui tuleb üks koogike ahju pista ja isudele järgi anda. Seekordne õunakoogi versioon sisaldab ohtralt ohtralt õunu ja seda hoopis riivitud kujul. Mulle isiklikult ei istu õunakookides väga suured õunatükid, mis tihtipeale ei küpse läbi ja jäävad krõmpsuks. See mure saigi lahendatud riivitud õuna näol ning võin öelda, et uus lemmik õunakookide osas on minu jaoks olemas. Koogi põhjana kasutasin valmis muretainast, kuid usinamad võivad ka selle osa ise teha. Kiirem ja mugavam viis isukesele järgi anda oli kasutada juba valmis tehtud tainast.

Enne koogi lahti lõikamist lase natuke jahtuda ning serveeri näiteks koos vaniljejäätisega.

2,5 dl suhkrut

100 gr võid

3 spl jahu

2 muna (L suurus)

1 tl vaniljesuhkrut

1 tl kaneeli

näpuotsaga soola

1 kg õunu

500 gr magusat muretainast 

  • Vahusta munad suhkruga. 
  • Sega omavahel teised kuivained: jahu, kaneel, vaniljesuhkur ja sool. Sega saadud segu vahustatud muna-suhkru segule juurde.
  • Sulata või ning sega ülejäänud taignale juurde. 
  • Koori ja riivi õunad jämeda riiviga. Sega õunad taignasegu hulka. 
  • Suru muretaigen lahtikäiva 28cm koogivormi põhja ja äärtele. 
  • Kalla koogisegu taignale. 
  • Küpseta 170°C eelkuumutatud ahjus 55-60 min. 
  • Enne serveerimist lase koogil veidi jahtuda, et oleks parem lõigata. Serveeri vaniljejäätisega.

 



originaalpostitus

identicon
Hobikokkaja igapäevased katsetused toidumaailmas. Kiirelt ja lihtsalt valmivad retseptid täitmaks igat päeva isetehtud maitsva toidukorraga. Retseptid, retseptiideed ja toidufotod. Oma silm on kuningas ja kõht on kuninganna!

Loe samast kategooriast

Suvine Kurgi – avokaado jahutav toorsupp

Palavate ilmadega on hüüab keha toitude järgi mis on pigem jahutavad kui kuumutavad. Selleks antud …