Avaleht / Eesti / Investeerimisblogid / Šabuum! Tegin tibiinvesteeringu Madarasse

Šabuum! Tegin tibiinvesteeringu Madarasse

Mamma mia! Miks mitte investeerida millessegi naiselikku!

Mis ma oskan öelda. Finantskiirtee daamidel on ilmselgelt kiire elu ja tihe graafik, et kellelgi pole sel aastal praktiliselt olnud aega blogida. Loodan, et meie kõigi rahapuukesed kasvavad siis selle eest hoolega.

Oma tegusate toimetamiste vahel olen siiski leidnud aega ka investeerimiseks. Nimelt ostsin oma esimese Läti päritolu aktsia — Madara. Ma olen juba aastaid nende šampoonide andunud kasutaja ning kui kuulsin, et mul tekib võimalus omandada killuke nendest imetabastest toodetest, ei mõelnud ma sekunditki, kuhu paigutada need vabad paarsada eurot, mis juba kuid kurvalt kontol seisavad.

Hingevärisedes läksin interneti ja asusin tudeerima Madara IPO prospekti. See tundus üsna mõistlik. Otsustasin siiski küsida ka oma investeerimisnõustaja arvamust.
“No eks ma olen neid Madara šampoone seal vannitoas näinud,” teatas Enn-Rico pisut ebalevalt (ma tean küll, et ta salaja ise ka kasutab neid šampoone ja üks kord ta isegi kogemata tunnistas, et need meeldivad talle kohutavalt!). “Nii et miks ka mitte. LHV foorumis on nii neid, kes peavad seda mõistlikuks kui ka neid, kes ei pea.”

Ta arutles veel, et kui ma just kosmeetikast midagi tahaksin, võiksin ju ka osta L’Oreali, sest “eks ma olen neid Kiehl’si topsikuid ka vannitoas märganud”. Ma ei hakanud igaks juhuks uurima, mis asjaoludel ta on kursis sellega, et Kiehl’s kuulub L’Orealile, vaid teatasin resoluutselt, et kui ma juba kord investeerin tibilikesse aktsiatesse, siis olgu need vähemalt pärit meie kodukamaralt (või selle lähedalt)!

“Võib-olla tõesti on siis aeg investeerida kohalikku tegijasse, kui sa just tahad millessegi tibilikumasse investeerida,” nõustus Enn-Rico. “Need viimased asjad sul ongi väga jõulised olnud. Äkki tõesti oleks mõistlik millegi natuke naiselikumaga neid tasakaalustada.”

Boeing, make me rich!

Selles on tal muidugi täiesti tuline õigus. Minu portfelli parim ost on siiamaani olnud Boeing — aastaga on aktsia tõusnud 100%. Iga jumala kord, kui sellele mõtlen, valdavad mind kahetised tunded.
“Oh sa mu nunnuke,” ütleb osa minust heldinult.
“Sa vana kurivaim, miks ma ometigi neid rohkem ei ostnud!” karjatab see teine, rahaahne pool.
Jah — kui ma vaid oleksin kogu oma sularaha Boeingusse pannud, vot kus alles siis šampanja praegu voolaks…

Aga selle asemel ostsin kevadel Rockwell Automation Corpi. Seegi on umbes poole aastaga teinud täitsa toreda tõusu — 25%.

Ma juba näen paljude lugejate üllatunud pilke — miks just sellised kummalised valikud?

Teate, ma olen juba lapsest saati tahtnud saada kosmosesse. Tundub, et füüsiliselt mul see ei õnnestu. Aga Boeingu abiga, äkki näkkab?

Teiseks: ROK. Olete ehk märganud, et viimase aasta jooksul on eriti kuumaks läinud teema, kuidas robotid võtavad kohe kõik meie töö ära? Aga olete te kunagi mõelnud sellele, kes need robotid kõik valmis treib? Bingo! Enter ROK.

Nii et sellised lood mul siis tänavu investeerimisega. Kasvukontole olek ikka ka pappi köhinud, sellega jätkan ning uue aasta alguses plaanin soetada mõnd nii igavat aktsiat, et selle nime nähes jäävad ka sellised kõvemad investeerimisfanaatikud nagu Enn-Rico kohe vupsti magama.

Soovin kõigile kena investeerimisaasta lõppu ning ei hakka andma mingeid lubadusi, kas ja millal uuesti kirjutan.

<!–

–>

Let’s block ads! (Why?)originaalpostitus

Loe samast kategooriast

EBAreaalne, ma kirjutavat “harivat blogi” ja sain Eesti Blogiauhinnad 2018 internetikarika!

Kes märkas ja kes mitte, aga eelmisel nädalal ajasin oma blogis ja feisbukis taga maski. …