Avaleht / Maitsed / Kokandusblogid / Suvikõrvitsanuudlid juustukastmes

Suvikõrvitsanuudlid juustukastmes

Kellel veel leidub aias mõni suvikõrvits, või on retsepti ootel mõni ära korjatud suvikõrvits, siis üks kerge õhtusöögi idee on nende ära kasutamiseks pakkuda nüüd. Mõnusalt juustuses kastmes suvikõrvitsanuudlid väikese peekoni ja värske tomatiga. Ja muidugi kohustuslik lisand mõnusalt paks viil ciabatta saia, millega kastet süüa. 

Retsepti tarbeks mina suvikõrvitsat ei koorinud, sest koore osast saab just sellised mõnusad krõmpsud nuudlid. Suurematel suvikõrvitsatel tuleks lihtsalt pehme seemntega sisuosa välja võtta ning kasutada tugevamat koore ja äärte osa. Nuudlite tegemiseks võib kasutada näiteks  koorijat Kaup24 lehelt , kuigi mul endal on teistsugune koorija, mille lõikur teeb selliseid pikki ribasid (vaata siit) ning toimib samuti igati hästi.

1 suur suvikõrvits

4 suuremat tomatit

180 gr toorsuitsupeekonit

1 spl veiselihapuljongi kontsentraat

200 gr Merevaigu sulatatatud juustu suitsujuustuga 

  • Pese suvikõrvits ning koori spetsiaalse juurviljaviilutajaga nuudlid. Kui viilutajat pole võid ka lõigata peeniksed ribad. 
  • Tükelda peekon ning prae pannil kergelt läbi. 
  • Lisa tükeldatud tomatid. Hauta mõned minutid. 
  • Lisa suvikõrvitsanuudlid /ribad, sega läbi ning hauta u 5-7 minutit. 
  • Lisa sulatatud juust ja puljong. Sega läbi ning hauta tasasel tulel kuni juust on sulanud ning moodustanud kreemise kastme. 
  • Serveeri soojalt koos mõnusalt paksu ciabatta saia viiluga. 

Filed under: Argiõhtu, Juurviljad, Juust, Kiirelt ja lihtsalt, Peekon, Soolased road, Suvikõrvits, Tomat



originaalpostitus

identicon
Hobikokkaja igapäevased katsetused toidumaailmas. Kiirelt ja lihtsalt valmivad retseptid täitmaks igat päeva isetehtud maitsva toidukorraga. Retseptid, retseptiideed ja toidufotod. Oma silm on kuningas ja kõht on kuninganna!

Loe samast kategooriast

Kreeka jogurti-šokolaadivaht

Jahenevate ilmade saabumise puhul jagan teiega ühte lihtsat valmivat, kuid ääretult maitsvat šokolaadivahu retsepti, milles …