Avaleht / Maitsed / Kokandusblogid / Suvine arbuusi-laimi jääjook

Suvine arbuusi-laimi jääjook

Meid on sel suvel tabanud arbuusi ja laimi jääjoogi vaimustus. Samas ka ei imesta, sest selliste kuumade ilmadega nagu meil siin paar viimast nädalat olid, oli iga jäine ja külm jook vastupandamatu. Ja mõnusalt magus arbuus ning samas särtsakas laim sobivad igatahes ideaalselt teineteisele kaaslaseks. Eriti lihtsaks teeb elu veel ilma seemneteta arbuus, mis küll jah hinnalt on tava arbuusist veidi kallim, kuid see eest kiirem ja mugavam tarbida.  Kui seda jooki sai tehtud seemnetega arbuusist, siis lasin arbuusi tükid, sealhulgas seemned, läbi blenderi ning hiljem kurnasin saadud segu läbi sõela. Sellest täpsemalt aga allpool retseptis. Sel nädalavahetusel ähvardab aga taas kuumusega, seega tuleb koju varuda arbuusi, laimi ja jääkuubikud külma valmis pista ning saab kiirelt valmis meisterada ühe mõnusalt suvise jahutava joogi.  

2 kg arbuusi (soovitatav ilma seemneteta arbuus, on elu mugavam ja jook valmib kiiremini)

2 laimi

15-20 jääkuubikut

vajadusel maitse järgi vedelat mett

  • Koori ja tükelda arbuus. 
  • Püreesta arbuus blenderis. Kui kasutad seemnetaga arbuusi ja ei viitsi seda seemnetest puhastada, siis püreesta arbuus koos seemnetaga. Kurna saadud segu läbi sõelda ja vala segu blenderisse tagasi. 
  • Lisa arbuusisegule pressitud laimi mahl. 
  • Maitse segu, kui tundub, et sooviksid veidi magusamat jooki, siis lisa paar kolm supilusikat vedelat mett ja blenderda läbi. 
  • Kõige viimasena lisa jääkuubikud ja töötle segu blenderis kuni jääkuubikud on purustunud ja segunenud joogi sisse. NB – siinkohal jälgi muidugi, et sinu blenderile on meelepärane üldse jää purustamine, vastasel juhul võib see kahjuks jääda viimaseks joogiks, mida endale antud blenderiga teed. 

 



originaalpostitus

identicon
Hobikokkaja igapäevased katsetused toidumaailmas. Kiirelt ja lihtsalt valmivad retseptid täitmaks igat päeva isetehtud maitsva toidukorraga. Retseptid, retseptiideed ja toidufotod. Oma silm on kuningas ja kõht on kuninganna!

Loe samast kategooriast

Kohevad mango-banaani-chia pannkoogid

Pole miskit paremat, kui hommikused pannkoogid. Sellel korral on kasutatud nende valmistamiseks mango-banaani-chia keefirit. Tulemuseks …