Avaleht / Maitsed / Kokandusblogid / Ülilihtne kohupiima martsipanikook jõhvikatega

Ülilihtne kohupiima martsipanikook jõhvikatega

Maailma kõige lihtsam kohupiimakook – vajad ainult 7 komponenti ning pisut aega ja voilaa, imemaitsev kook ongi valmis. Eks magus martsipan ja hapud jõhvikad ole justkui kokku loodud komponent ja minugipoolest või jõhviad asendada ka mingi muu hapu marjaga, sest hapukus on selle koogi juures oluline märksõna, sest muidu läheks liiga magusaks ning pärast koogi söömist tekiks vajadus mõne soolase roa järele. Mis iseenesest ei ole ju ka halb aga teineasi on kas peab oma keha selliselt kurnama, et ühele toidule siis tasakaalustamiseks peab teist toitu peale sööma 🙂
Aga nüüd selle maitsva koogi valmistamise juurde.

Põhi:
110g Digestive küpsiseid
70 g metspähkleid
70 g võid

Täidis:
750 g Otto pagarikohupiima või Otto ricotta kohupiimapastat
3 muna
200 martsipani
10 g jõhvikaid (sobivad ka külmutatud)

Purusta küpsised ja pähklid purustaja või köögikombainiga. Sulata või ning sega küpsise-pähklipurusse. Suru saadud segu lahtikäiva 20 cm diameetriga koogivormi põhja. Vahusta kohupiim ja munad ühtlaseks. Riivi martsipan ning sega kohupiimasegusse. Sega sisse jõhvikad ning vala saadud segu koogipõhjale. Küpseta 150 kraadi juures umbes 40 min. Jahuta ning kaunista meelepäraselt.



originaalpostitus

Loe samast kategooriast

Grillitud köögiviljavardad punase veini kastme marinaadis

Kindlasti enamusel meist on jaanipäeval laual hulganisti grill-liha, -kana ja/või -kala (kui ilm muidugi grillimist …